Ga naar hoofdinhoud

Veilingcollectie Eliteveiling 80 veulens en vijf drachtigheden

De collectie van de Eliteveiling Borculo is bekendgemaakt. Op 21 augustus komen 36 dressuur-, 44 springveulens en 5 embryo's onder de hamer. Charmeur is met vijf veulens topaanvoerder. De Niro, Negro en Verdi volgen met vier nakomelingen. Van de Grand Prix-hengsten Arezzo VDL, Casall, Chaman en Zirocco Blue VDL zijn drie veulens opgenomen in de veilingcollectie.

De collectie springveulens is volgens de organisatie van zeer hoog niveau. Bij de selectie stond sport voorop, maar de selectiecommissie heeft geen enkele concessie gedaan op exterieur, beweging en atletisch vermogen. Ook van de dressuurcollectie van dit jaar wordt veel verwacht. Uit de fokkerij van Huub en Tiny van Helvoirt worden uit de merrielijnen van Wendy, O.Bertje, Esther en Warmante veulens geveild, twee veulens komen uit Parzival’s volle zus Orleans, de stam Zinni van Wittenstein is met twee veulens vertegenwoordigd en Scandic’s moeder Noraline levert ook twee nakomelingen.

Al zes uitnodigingen NVK
Zes van de te veilen veulens zijn uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring. Jayden (Zirocco Blue VDL x Lux) is kampioen van de Brabantse springveulens, Jambezi (Zambesi x Zirocco Blue VDL) was de beste op de CK in Zeeland. Daar won Jurona (Charmeur x Negro) de titel bij de dressuurveulens.

Vijf embryo’s
Vijf embryo’s komen onder de hamer van veilingmeester Hans Sinnige. Van NMK-kampioene Eskara de Jeu elite (Jazz x Jetset-D) is een embryo gespoeld van de preferente hengst Negro. Het is al vastgesteld dat de drachtigheid van regerend wereldkampioen Totilas en merrie Florisanta VKH (Johnson x Houston) een hengstveulen wordt. Quickly de Kreisker is de huidige nummer 1 van de wereld. De Franse tophengst is gecombineerd met een dochter van Numero Uno uit de volle zus van Carthago Z. Van Glock’s London en de merrie Calvara DL (Calvaro x volle zus van de erkende hengst Contendro I) is een drachtigheid opgenomen in de veilingcollectie. Ook Cornet Obolensky en de merrie K-Quintana (Quidam de Revel x Cor de la Bryere), de volle zus van de hengst Quantum, zijn de ouders van een drachtigheid.

Bron: Horses/ KWPN/ Veulenveiling Borculo

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook