Ga naar hoofdinhoud

Veilingtopper Flyer B voor 330.000 euro naar Onassis

Voor 330.000 euro kocht Athina Onassis Unaniem-zoon Flyer B op de Jumping Talent Sale. Foto: DigiShots

Unaniem-zoon Flyer B werd vanavond voor maar liefst 330.000 euro telefonisch naar Athina Onassis verkocht op de Jumping Talent Sale in Amsterdam. Het vervolg van de Expo Talent Sale had een omzet van bijna 2.5 miljoen euro en een gemiddelde prijs van ruim 116.000 euro. "Een abnormale veiling, echt top!", roept Wim Schröder enthousiast uit, die met broer Ben, Jeroen Dubbeldam en Mario Everse initiatiefnemer van Jumping Talent Sale is.


Hoewel Athina Onassis en Doda de Miranda in Wellington zijn op dit moment, kochten ze telefonisch Flyer B, de zoon van hun eigen hengst AD Unaniem. “Dat is gewoon een fenomenaal paard. Hij is pas vijf jaar, maar is gewoon abnormaal. Ik heb thuis gezien hoe ze hem uitprobeerden en hoe gemakkelijk hij zo hoog sprong, ongelofelijk”, aldus een trotse Wim Schröder.

De move van Enschede naar Amsterdam is succesvol gebleken met Flyer B voor 330.000 euro als topper en Daddy Cool (v. Douglas) voor 300.000 euro als één na duurste. De Russische amazone Maria Madenova legde dit bedrag op tafel, tot grote teleurstelling van een fanatieke Turkse koper die daarop zijn VIP-tafel verliet. Maar de Turk was al snel weer terug en bleef flink bieden. Voor 210.000 euro kwam Dakota (v. Carolus II) in zijn bezit. Nog eenmaal zag hij een paard voor zijn neus weggekocht worden, ondanks zijn bieding van 160.000 euro en 20 kamelen vertrok Ermindo W (v. Singapore) niet naar Turkije. Het eindbedrag kwam op 170.000 euro.

Farrah W (v. Cantos) ging als openingspaard voor 100.000 euro, ‘professor’ Quite Earb (v. Quadrigus M) voor 100.000 euro, Foldine (v. Quatro Z) voor 110.000 euro naar Zachary Libes, Indiana van HD (v. Toulon) – zoon van Candy, neef van Dixson en Big Ben – voor 150.000 euro, Foudre F (v. Namelus R) voor 130.000 euro naar Shane Breen en Babe W Z (v. Big Star) voor 150.000 euro.

“We hebben goed verkocht, de atmosfeer was goed. Het is dus super bevallen”, vertelt Wim Schröder. “We hadden hier ook heel goede mensen, en dat is uiteindelijk misschien wel het belangrijkst. Én goede paarden! Ik zei nog tegen mijn broer: ‘Als je deze paarden allemaal aanhoudt, komen we heel ver in de sport!’ Maar goed, ons leven is ook verkopen. De paarden zijn goed betaald, maar het zijn ook heel goede paarden.”
Schröder is tevreden met de verhuizing van Enschede naar Amsterdam en de transitie van Expo naar Jumping Talent Sale. “Voor ons is dat een goede move geweest. Eigenlijk hebben we het altijd goed gehad met deze veiling. Een veiling organiseren is ook een stukje ervaring en uit de afgelopen jaren hebben we veel leer gehaald. Voorheen hadden we al een heel goed team achter ons en ook nu hebben we weer een goed organiserend team! We zijn dus heel tevreden”, besluit Wim Schröder.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook