Ga naar hoofdinhoud

75.000 voor veilingtopper, record voor Z-Quality Auction

In Zangersheide vond vanavond de eerste van de twee veilingavonden, die op het programma staan, plaats. De topper van de avond was het hengstveulen Didjy Doda Z (Dominator 2000 Z x Indorado). Deze hengst vond een nieuwe eigenaar voor een bedrag van 75.000 euro en dat is een record voor de Z-Quality Auction.

Didjy Doda Z won op het Z-Festival het veulenkampioenschap voor de jongste veulens. Het hengstveulen is grootramig en glanst niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk vanwege zijn indrukwekkende verschijning. Het komt uit de eerste jaargang van Dominator 2000 Z, één van de meest gevraagde jonge hengsten op Zangersheide. Dominator Z is een zoon van Diamant de Semilly uit de sportmerrie Cephale 2000, van Cassini I.

Het veulen Didjy Doda Z komt zelf uit de merrie Silvester van Indorado die van Stal Hendrix in Nederland naar Yann Candele in Canada verhuisde voor de internationale sport. Een blessure bracht haar als fokmerrie terug naar België. Silvester is de volle zus van Audi’s Morning Star, die onder Harry Marshall internationaal succesvol was. Uit de verdere stam komt ook Zahra II (ex-Zahra Ster, v. Kashmir vh Schuttershof), het nieuwste concourspaard van Jessica Mendoza, waarmee ze in Aken al een prijs wist te winnen.

Voor een bedrag van 50.000 euro werd de bruine hengst Clarensis E Z (Cornet Obolensky x Contender) verkocht.
De schimmel hengst Castro de Hus Z (Cornet Obolensky x Baloubet du Rouet) ging voor 36.000 euro onder de hamer.

Het duurste merrieveulen van de avond was Cream Girl JVH Z, deze dochter van Cigaret JVH Z uit een Heartbreaker-moeder verhuisde voor 34.000 euro naar een nieuwe stal.

De totale opbrengst van vanavond was 664.500 euro, voor een hengst werd gemiddeld 22.684 euro betaald en voor een merrie 21.227 euro.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron: Horses/Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook