Ga naar hoofdinhoud

Veel complete springhengsten

“We hebben vandaag fijn gekeurd met veel mooie, complete hengsten”, zo oordeelde gisteren in Ermelo de springjury op de vierde springdag van de KWPN-hengstenkeuring. Er werd dan ook royaal doorverwezen met 25 van de 47 aangeboden hengsten.

“Al op het straatje zagen we goede hengsten en gaven we een paar keer 80 punten voor exterieur. Dat gebeurt niet vaak.” Volgens de jury belooft dit wel wat voor Den Bosch.

Zonen van Verdi vielen positief op met hele goede reflexen en drie werden er geselecteerd. Daarbij was het de rassige, jeugdige en nog wat speelse 284, Ferdino (mv. Fuego du Prelet) die met een fijne galop veel springkwaliteit liet zien en daarbij achter de sprong ook goed afmaakt.

Ook Up to Date scoorde met drie bloedpaarden die veel springtechniek lieten zien. De meest complete lijkt 269 Fabio, een mooi gelijnde schimmel die wat overdreven begon met springen, maar wel voorzichtig bleef en met inzet en goede reflexen sprong waarbij de sprong ook goed werd afgemaakt. Ook van Quidam de Revel zijn drie zonen door naar de tweede ronde. De meest opvallende is de charmante blonde vos 231 Final Chance (mv. Furioso II). Hij liet ook nog hele fijne bewegingen zien en een knappe sprong.

Veel springkwaliteit toonde zeker 255 PWS Ricky, een zoon van de springhengst Typhoon (v. Calvados) uit een moeder van Heartbreaker van de Britse springruiter Max Routledge, die Typhoon ook in de sport uitbrengt. Deze hengst wist indruk te maken met een net model en veel springvermogen op de hogere oxers.

Complete springhengsten zijn 259 Fireboy CB (Ukato x Numero Uno), de grote jeugdige 261 Firefly A.S. ( Ulitmo x Tangelo van de Zuuthoeve) en de mooie Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve. Van Tangelo zelf werd slechts één hengst doorverwezen. Van Ustinov werd net als vorig jaar met zeer gul gebaar twee zonen een ronde verder gestuurd die zowel in type als op de sprong nog niet echt konden overtuigen. “Ustinov brengt wel fijne springpaarden die het goed doen in de handel. We moeten niet te snel hengsten veroordelen op één jaargang. Je moet beoordelen en niet veroordelen”, aldus juryvoorzitter Daan Nanning.

Klik hier voor de foto’s van de hengsten (ook te bestellen).

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.