Ga naar hoofdinhoud

Verdi niet langer in actie voor Oranje

Maikel van der Vleuten hier met VerdiFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
VDL Groep Verdi TN N.O.P. komt niet langer in actie voor Oranje op grote internationale kampioenschappen. Maikel van der Vleuten laat weten dat in goed overleg is besloten dat de hengst vanaf nu alleen nog selectief ingezet gaat worden op enkele grote vijfsterren concoursen.

De belangrijkste sportieve hoogtepunten voor Maikel van der Vleuten en Verdi zijn de gouden teammedaille op de WEG in Caen 2014 en het winnen van de FEI Nations Cup dat jaar, de zilveren teammedaille op de Olympische Spelen 2012 in Londen en het EK goud in 2015 in Aken. Daarnaast wisten Maikel en Verdi zeer constant te presteren tijdens de afgelopen jaren verreden Wereldbekerfinales. In 2016 waren Maikel en Verdi lid van het Nederlandse team dat in Rotterdam de FEI Nations Cup wedstrijd wist te winnen.

Negende in Wereldbekerfinale

Begin april reed Van der Vleuten in het zadel van Verdi naar de negende plaats in de Wereldbekerfinale. Bondscoach Rob Ehrens vond het ongelofelijk wat Verdi gepresteerd heeft de laatste jaren. “Daar mogen ze wel een standbeeld voor opzetten. Deze Wereldbekerfinale was een mooie afsluiting van het indoorseizoen.”  De in 2002 geboren hengst is eigendom van Stal van der Vleuten, Team Nijhof en C.A.M. van den Oetelaar. Benieuwd naar alle prestaties van Van der Vleuten en Verdi? Via deze link bekijk je alle resultaten van deze combinatie.

Trots

De KNHS is trots op VDL Groep Verdi TN N.O.P. en zijn ruiter van het eerste uur Maikel van der Vleuten. Technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden vertelt, “We hebben jaren enorm genoten van Verdi en Maikel en mede door hun inbreng geweldige successen gevierd. De KNHS en gehele Nederlandse paardenwereld zijn enorm veel dank verschuldigd aan ieder die deze successen heeft mogelijk gemaakt. Het is een uniek paard en een unieke combinatie.”

In onderstaande video vertellen Maikel en Eric van der Vleuten en bondscoach Rob Ehrens over de bijzondere hengst Verdi.

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Verdi niet langer in actie voor Oranje

  • Ben van zwieten

    Hartelijk dank voor alle mooie jaren. Hopelijk win je nog een mooie grote prijs laten we gaan voor de grote prijs CHIO Rotterdam.
    Nogmaals thanks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook