Ga naar hoofdinhoud

Verkoop paardenvlees sterk toegenomen in Groot-Brittannië

Tastharen
Foto Lonneke Ruesink
Slagerijen in Groot-Brittannië zien de verkoop van paardenvlees de laatste weken sterk stijgen. Het recente schandaal waarbij paardenvlees als rundvlees werd verkocht, wekt blijkbaar nieuwsgierigheid en eetlust op. De Engelse vleesspecialist Exotic Meats liet weten dat de verkoop van paardenvlees sinds 15 januari is vertienvoudigd. Eenzelfde soort onderneming in Schotland, Kezie Foods, zag zijn verkoop verdubbelen in de afgelopen drie weken.

Paardenvlees is zoeter dan rundvlees en is goedkoper en gezonder omdat er minder vet in zit. Britse supermarkten verkopen geen paardenvlees, maar gespecialiseerde slagerijen wel. De beroemde Britse kok Gordon Ramsay beval de vleessoort aan bij zijn landgenoten die meestal huiverig tegenover het eten van paarden staan. Particulieren en restaurants hebben plotseling veel meer belangstelling voor paardenvlees. Overigens staat paardenvlees al geruime tijd in Edinburgh op het menu van het restaurant L’ Escargot Bleu.

Bron: Horses / Volkskrant

Eén reactie op “Verkoop paardenvlees sterk toegenomen in Groot-Brittannië

  • Janine

    Sommige mensen zien het eten van paardenvlees hetzelfde als het eten van koeien, herten, schapen, kippen of andere dieren. Naar mijn mening staan paarden veel dichter bij de mens als welk ander dier dan ook. De mening dat paarden beter gehuisvest zijn dan menig ander dier deel ik ook niet. Veel paarden komen niet of nauwelijks buiten en mogen zij dit wel dan staan ze vaak op een stukje grond ter grootte van een postzegel en kunnen ze zichzelf nauwelijks uitleven. Menig sportpaard mag alleen nog maar aan een touwtje aan de hand grazen om eventuele blessures in de wei te voorkomen. Over manegepaarden zal ik nog maar niet spreken……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook