Ga naar hoofdinhoud

Verkorte Grand Prix-proef bekend: zigzag en achterwaarts eruit

De FEI heeft de verkorte Grand Prix-proef, die als pilot op London Olympia verreden gaat worden, bekend gemaakt. De opvallendste wijzigingen zijn het vervallen van het zigzag-appuyement in galop, het vervallen van het halthouden en achterwaarts en twee maal piaffe in plaats van drie maal zoals in de reguliere Grand Prix-proef is opgenomen.

Verder zijn in de verkorte proef het stapgedeelte en de draf- en galopappuyementen korter.

Bekijk hier de volledige proef (pagina 26,27 en 28)

Lees ook:

Richard Davison: ‘Verkorte Grand Prix verbetert paardenwelzijn’

FEI test korte en vernieuwde Grand Prix op London Olympia

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Verkorte Grand Prix-proef bekend: zigzag en achterwaarts eruit

 • silvia

  Gelukkig. Eindelijk dat storende achterwaarts er uit. Dat is alleen maar nodig als je een paard voor de kar wilt zetten.

 • Karel de Lange

  Nu steeds meer blijkt dat de hoge school oefeningen en zelfs het simpel stilstaan en achterwaarts gaan voor de rollkur/LDR getrainde paarden veel te hoog gegrepen is, kan de FEI veel beter overgaan om twee proeven uit te schrijven. Een volgens de klassieke rijkunst en conform de huidige FEI-regels en een voor de rollkur/LDR clowns die hun spastische en hectische kunsten kunnen demonstreren.

 • Mathijs

  Karel wellicht idee om volgens jou maatstaven zelf enkele wedstrijden te organiseren?

 • eddy crul

  Begrijpe wie kan.Ongelooflijk,intriest.Het achteruit gaan is juist de oefening bij uitstek om te tonen dat je paard correct getraind en ontspannen is. enz.Duidelijk een beslissing die genomen is met commerciele achtergronden.Maar wel ten nadele van de sport.Ik vraag mij af wie zulke beslissingen neemt in het FEI. Een bewijs dat het bij het FEI niet meer om de sport gaat.Vandaar de vraag:””Moet de dressuur geen afstand nemen van het FEI en zijn nationale federaties?””Ik denk het wel.vr gr Ec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook