Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsonderzoek begonnen voor acht tuigpaardhengsten

In Ermelo zijn vanmiddag, onder zeer grote publieke belangstelling, acht tuigpaardhengsten aangeleverd in het kader van het verrichtingsonderzoek. Vier hengsten, die in Den Bosch reeds waren aangewezen en vier hengsten, die via de herkansing werden aangewezen.

Voorzitter Henk Rootveld: “De twee herkansingshengsten van de jaargang 2013 hebben we het voordeel van de twijfel gegeven. De tweede bezichtigingshengst Floran (v.Baanbreker HBC) liet een royale voorhand zien, heeft in tuig meer balans dan aan de hand maar zou achter meer kunnen overtuigen. De sterhengst Fabuleus (Unieko x Marvel) toonde veel zweefmoment en veel buiging in het achterbeen maar zou juist qua voorbeenactie meer kunnen overtuigen. Ze krijgen de kans en in het verrichtingsonderzoek zal blijken hoe deze hengsten zich ontwikkelen.”

“De beide herkansingshengsten van vorig jaar willen we graag testen en zijn in de herkansing beoordeeld op trainbaarheid. Deze hengsten gaan we gewoon testen en dat geld natuurlijk ook voor de vier aangewezen hengsten van dit jaar”, aldus Henk Rootveld.

Fantijn (v. Pantijn) ging vanmiddag overigens al in andere handen over. Lambertus Huckriede verkocht de kampioen van de KWPN Hengstenkeuring, waarvan hij vorige week de helft overnam van mede-eigenaresse Linda Boelens, aan de Gebr. Van Manen uit Ede.

Bron: Horses/KWPN

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook