Verstoten konik-merrie na drie weken gevonden

Ze was drie weken spoorloos, maar gelukkig is de verstoten konik-merrie in Groenlanden in de Ooijpolder weer gevonden. De merrie werd door de leidende hengst uit de kudde konikspaarden verstoten, vermoedelijk omdat ze een nakomeling van deze hengst is. De laatste keer dat de vrijwilligers van Free Nature de merrie zagen, stond ze te treuren onder een boom.

Doordat het natuurgebied groot is was het vinden van de jaarling-merrie een flinke klus. Normaal gesproken worden hengsten uit de kudde gezet als ze anderhalf jaar oud zijn: merries mogen een jaartje langer blijven. Dat ze nu al verstoten is, komt vermoedelijk een verhuizing van de kudde vanuit Rhenen naar de Ooijpolder. Doordat het leefgebied is veranderd, kan een kudde anders reageren. Ook kan de hengst de merrie verstoten hebben om inteelt te voorkomen.

Nieuwe kudde

De merrie verhuist vandaag naar de Stads-waard/Oude Waal aan de andere kant van de dijk. Hier vindt ze aansluiting bij een hengstje dat eerder verstoten is en een andere merrie.

Bron: De Gelderlander

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.