Ga naar hoofdinhoud

Verweij draait goede oefenronde

Mercedes Verwey won met Zarah (v. Oscar de juniorenrubriek in Benningbroek Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Inmiddels is Mercedes Verweij haar koffers aan het pakken voor een trip naar Frankrijk, waar ze twee weken mee zal doen in de internationale juniorenrubrieken in Vidauban. Gisteren was de generale repetitie in Benningbroek, waar ze met zowel de winst als de derde prijs naar huis ging.

Met Zarah (v. Oscar) scoorde ze 68,78% en vooral in de draftour haalde het duo hoge cijfers. De merrie is expressief en houdt de ruimte in haar passen ook goed vol in de zijgangen. In stap en galop valt nog winst te halen voor de combinatie, daar zou de vos iets ontspannener mogen blijven en wachten op haar amazone. Winst bij de young riders ging naar Justine Mudde met Lauda (v. Laudabilis). Zij scoorde 64,34%.

Vorige week debuteerde ze nog succesvol in de Subtop, deze week sleepte ze weer de overwinning binnen: Shanna Lust is goed opdreef. Met Black Painted Texel (v. Painted Black) scoorde ze zaterdag 66,57%.

Harmonie en gehoorzaamheid

De hoogste dagscore was voor Richelle ter Haak, die 71,64% liet noteren in de Intermédiaire I met Special Star (v. Show Star). De combinatie had die score vooral te danken aan harmonie en accuratesse. Ter Haak reed de oefeningen netjes aan elkaar en haar paard leek precies te begrijpen wat van hem gevraagd werd. Dat gaf hoge cijfers voor bijvoorbeeld de wisselseries en de uitgestrekte stap, waarin Special Star direct goed ontspande en door het lichaam bewoog. Tweede in deze rubriek werd Danielle Mes, die in de Prix St. Georges de winst naar zich toe trok. River’s Modor bracht haar in die proef naar 64,80%.

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook