Veterinair specialiste aangesteld voor wereldruiterspelen 2014 - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Veterinair specialiste aangesteld voor wereldruiterspelen 2014

Voor de wereldruiterspelen in het Franse Normandië is kortgeleden een speciaal team aangetrokken met veterinaire expertise. De FEI stelde veterinair Anne Couroucé-Malblanc aan om zich bezig te houden alle veterinaire en gezondheidvraagstukken.

Met nog een kleine 500 dagen voordat het 15-daagse evenement van start gaat, heeft de FEI nu de focus gelegd op het garanderen van de gezondheid van de ruim 1.000 deelnemende paarden van over de hele wereld.

De keuze voor Anne Couroucé-Malblanc kwam tot stand vanwege haar  kennis van de geneeskunde van het paard, maar ook vanwege haar interesse in sportgeneeskunde en haar goede banden met nationale en internationale gezondheidsorganisaties. Lange tijd is zij betrokken geweest bij onder andere de Association of French Equine Veterinarians (AVEF).

Couroucé-Malblanc is verantwoordelijk voor het verkleinen van gezondheidsrisico’s in samenwerking met nationaal en internationaal betrokken organisaties, het opstellen van een veterinair managementplan en de anti-doping controles.

Bron: Eurodressage/ Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook