Ga naar hoofdinhoud

Midden-Nederland: Bordeaux-zoon levert 23.000,- op

Zestig veulens kwamen gisteren in Manege de Nieuwe Heuvel op de 13-de editie van Veulenveiling Midden-Nederland onder de hamer. Het totaal gemiddelde betrof 6.355 euro per rijpaardveulen, de springveulens brachten gemiddeld 5.732 euro op en de dressuurveulens 6.770 euro op.

De hoogste prijs werd betaald voor Kensington (v.Bordeaux). Kensington werd gefokt door mevrouw D.J. Roefs uit Loosbroek. “We zijn erg tevreden, we vinden het zelf ook echt een fijn veulen, maar van zo’n prijs durf je niet te dromen,” aldus de gelukkige fokker.

De koper van dit veilingstuk was Laurens van Lieren: “Ik ben speciaal voor dit veulen gekomen en heb hem namens een klant gekocht. Het was wel even een strijd, we waren duidelijk niet de enigen die hun oog hadden laten vallen op Kensington. Hij is aangekocht met doel op zowel de hengstenkeuring als de sport, met zo’n veulen staan alle opties open. Maar natuurlijk koop ik wel met oog voor de sport en met het goede model en zijn goede gangen, toont dit veulen veel potentie.”

Karavantos VTH (v.Johnson) bracht 11.500 euro op. Dit hengstveulen komt uit de keurmerrie Ravanta I (v.Zeoliet) en zag het levenslicht in de stallen van mevrouw J. van Tuinen-Heuker uit Groningen. Fokker van het jaar 2015 , René Franssen uit Boven Leeuwen, verkocht de De Niro-dochter Klivia voor 11.000 euro.

Bij de springveulens werd Kuba (v.Latour TN) voor het hoogste bedrag afgeslagen. Dit hengstveulen werd gefokt door H. Westerd te Daarle uit de elite preferent merrie Ubalia SHB. Het bloederige, donkerbruine veulen werd verkocht 10.500 euro.

Kara van Cornet (v.Cornet Obolensky) werd verkocht voor 9.000 euro. Dit merrieveulen werd gefokt door K. van der Lei uit Houwerzijl uit de Concorde-dochter Zoloma. De Harley-dochter Kiriaantje, gefokt door K. Reijne uit Barsingerhorn, wisselde voor 8.500 euro van eigenaar.

Natuurlijk was er ook buitenlandse interesse en vertrok onder andere de NVK topper Kamena Eickenrode (v.Etoulon VDL) naar Azerbeidzjan.

De Friezen lieten zich zoals vanouds weer van hun beste kant zien. Met veel schwung bewogen zij zich door de ring en zorgde elke keer voor een klein feestje. De hoogste prijs werd betaald voor Wybren fan é Hege Terp, deze zwarte parel verhuist voor 13.500 naar een nieuwe stal. Wybren fan é Hege Terp werd gefokt door Tj. D. Terpstra te Marssum uit de hengst Gerben 479 x Hieke v.d. Peester Hoeve (v.Pier 448).

Uiteraard werd het goede doel niet vergeten. Dit keer schonk Veulenveiling Midden Nederland aandacht aan Manege zonder Drempels uit Bennekom. De veiling werd geopend met een dekking van Cornet Obolensky, aangeboden door Sjaak van der Lei. Halverwege de avond verscheen de KWPN-goedgekeurde hengst High Shutterfly (v.Sir Shutterfly) in de ring. Deze interessante hengst werd reservekampioen in Den Bosch en in het voorjaar goedgekeurd in Ermelo. De bloedmooie High Shutterfly is in eigendom van Stal Lauw van Vliet, die de hengst als veulen aankocht op Veulenveiling Midden-Nederland. Stal Lauw van Vliet schonk een dekking van deze hengst ten behoeve van het goede doel. De twee dekkingen brachten een totaal van 3.800 euro op voor Manege zonder Drempels.

Bron: Persbericht veulen-veiling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.