Ga naar hoofdinhoud

Video over mishandelingpraktijken bij gangenpaarden

De Amerikaanse dierwelzijnsorganisatie ‘The Human Society’ presenteerde afgelopen weekend tijdens de jaarlijkse paardenconferentie in Florida een video met gruwelijke trainingpraktijken die worden toegepast bij gangenpaarden. De organisatie hoopt mensen bewust te maken van de dierenmishandeling en wil deze trainingspraktijken, ‘soring’ genoemd, een halt toe te roepen.

‘Soring’ wordt toegepast om de kenmerkende gang van gangenpaarden, meestal Tennessee Walking paarden, beter te laten uitkomen. Vaak worden paarden met chemicaliën en ijzeren kettingen gedwongen de hoeven beter op te tillen. De methode is in 1970 officieel verboden. Toch wordt ‘soring’ volgens de welzijnsorganisatie nog altijd uitgevoerd. 

Tijdens het congres sprak Keith Dane, paardendirecteur van de organisatie, over schaamteloze mishandeling van weerloze dieren waar een einde aan moet komen. Dierenartsen en wetenschappers discussieerden over mogelijkheden om het gebruik van ‘soring’ aan te tonen. Hierbij kwamen het gebruik van technologieën als thermografie en röntgenologie aan bod.

Bekijk hier de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.