Vier kaderscores in Onori Young Talents-rubrieken

Marten Luiten met Fynona Foto: Nhphoto / Norine Habekothé

Het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo was zondag tevens het toneel van de Onori Young Talents-rubrieken, dat gold als kadervormingswedstrijd voor de jeugd. In doorsnee werd er niet heel bijzonder gereden, al staken twee combinaties er met kop en schouders bovenuit: Marten Luiten en Myrthe Wedda. Beiden wonnen ook hun rubriek. Luiten bij de Junioren en Wedda, wiens vader zelfs nog onwel werd ter plekke, bij de Young Riders. 

Marten Luiten zetten met Fynona een zeer strakke proef neer waar weinig op aan te merken was. Met een A-kaderscore van 71,36% won hij de rubriek met de vlijtige merrie van Willeke Bos, die een heel mooi constant beeld gaf, maar voor hogere punten nog iets opener in de aanleuning mag zijn. Chiel van Bedaf werd hier tweede met Fernando (v. Tango) met 66,47%.

Onwel

Bij de Young Riders ontstond even commotie toen bij de laatste start iemand onwel werd langs de baan. Het bleek om de vader van Myrthe Wedda te gaan. Nadat eerste hulp werd verleend leek het weer iets beter met hem te gaan en kon hij later met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd voor controle. Ondertussen vervolgde Wedda professioneel haar proef en wist Diamond Geezer zelfs naar een A-kaderscore van 71,81% te sturen. Carlijn Vaessen werd tweede met Fossbury met 70,10%, goed voor een B-kaderscore, en ook Diana van Bovenkamp en Bensie (v. Johnson) kwamen net tot een B-kaderscore (69,12%) en daarmee een derde plek.

Bij de Children en in de U25 werden geen kaderscores verreden. Milou Ekkel won bij de Children met Uvonia (68,65%) en Emma van Laarkamp won als enige deelneemster in de U25 automatisch de rubriek met haar Manno-nakomeling Zielardo.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.