Ga naar hoofdinhoud

Vier paarden overleden op eerste twee dagen Grand National

Archiefbeeld Grand National. Foto: Frank Sorge/ www.arnd.nl
Op eerste twee dagen de Grand National op de Britse renbaan van Aintree zijn vier paarden overleden. De eerste twee paarden overleden op de openingsdag en vrijdag kwamen er opnieuw twee paarden om het leven.

Marasonnien en Clonbanan Lad overleden donderdag tijdens de Fox Hunters’ Chase, de eerste van de drie races, die deze week gehouden worden. De veterinair adviseur van de Aintree Racecourse, Professor Chris Proudman, vertelde dat de twee paarden ondanks de onmiddellijke zorg van dierenartsen niet meer gered konden worden.

Vrijdag kwamen Gullinbursti en Minella Reception beiden ten val op een beruchte hindernis tijdens de Topham Chase. Gullinbursti stierf ter plekke nadat hij zwaar ten val kwam en over de kop sloeg en Minella Reception werd nog van de baan gehaald, maar later geëuthanaseerd.

De regionale directeur van Aintree, John Baker: “We willen ons medeleven betuigen aan de teams van Gullinbursti en Minella Reception. Omdat je niet alle risico’s kunt voorkomen tijdens sport, hebben we geprobeerd alles wat voor handen lag te veranderen om alles veiliger te maken, inclusief aanpassingen op alle hindernissen en we hebben de afgelopen jaren honderden paarden veilig zien finishen.”

Dierenwelzijnsorganisatie Animal Aid veroordeelt deze laatste ongevallen: “De autoriteiten van Aintree en de officiele bond, British Horseracing Authority proberen het publiek zo te laten geloven dat het slechts om incidenten gaat. Maar het verleden laat zien dat de Grand National renbaan nog altijd een extreem zware test is voor paarden en één die vaak dodelijke slachtoffers maakt. Een paard mee laten doen in zo’n race is geen sport, maar een egoïstische vorm van dierenmishandeling.”

Bron: Horsetalk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.