Ga naar hoofdinhoud

Vier Quality Time-zonen naar tweede bezichtiging

Foto: Jacquelien van Tartwijk
De eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring in Ermelo kende vandaag een matige dag, waarop elf hengsten doorverwezen werden en Grand Prix-hengst Quality Time vier zonen door kreeg naar de tweede bezichtiging in ’s-Hertogenbosch. De eerste jaargang van Q.Breitling LS bracht geen doorverwezen hengsten.


De dag begon veelbelovend met cat.nr. 209 (Namelus R x Chin Chin), die met veel reflexen en lichaamsgebruik sprong. De hengst miste soms iets de rek naar voren, maar leek desondanks ruimvoldoende in zijn mars te hebben. Daarna volgde een mindere groep nakomelingen van Namelus R en kwamen ook drie zonen van Quality Time in de baan. Cat.nr. 241 (Quality Time x Massimo) en cat.nr. 243 (Quality Time x Burggraaf) konden niet overtuigen in elasticiteit, maar werden vanwege hun vermogen wel doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

In de tweede groep stak cat.nr. 231 (Plot Blue x Libero H) duidelijk boven de rest uit. De royaal ontwikkelde hengst had nog wat moeite met de afstand in het lijntje, maar toonde ongelofelijk veel vermogen en macht op de sprong.

Q.Breitling LS (v. Quintero), die onder het zadel van Beezie Madden zeer verdienstelijk presteert in de internationale springsport, kende een matige start van zijn carrière als fokhengst. Zijn nakomelingen konden helaas niet overtuigen in type en springmanieren. “We hadden wat meer bloed verwacht van de nakomelingen van Breitling. Helaas vielen de nakomelingen niet mee”, aldus voorzitter Daan Nanning. Twee zonen van Quality Time konden in de derde groep wel overtuigen. Cat.nr. 240 (mv. Verdi) sprong met enorm veel macht, maar bleef een fractie traag, wat gezien zijn stokmaat van 1,70m niet onlogisch is. Cat.nr. 245 (mv. Voltaire) springt eveneens met veel vermogen.

In groep vier werd cat.nr. 254 (Quidam de Revel x Chin Chin) doorverwezen en ook de overtuigende zoon van Vigo d’Arsouilles, cat.nr. 317 (mv. Corland), mag aantreden in ’s-Hertogenbosch. De kleinzoon van de beroemde Helena (v. Ahorn) blonk uit in zijn scherpe type en zijn springvermogen.

Groep vijf bestond voornamelijk uit zonen van de Grand Prix-hengst Spartacus (v. Stakkato), die zeker niet onverdienstelijk presteerden. Twee zonen, cat.nr. 266 (mv. Quidam de Revel) en cat.nr. 268 (mv. Indoctro), werden doorverwezen, maar vrijwel al zijn zonen toonden veel macht op de sprong. Een zeer opvallende hengst was cat.nr. 333 (Wietvot x Tjungske). De zoon van de Grand Prix-hengst Wietvot (v. Guidam), die inmiddels is omgedoopt tot Lansdowne, beschikt over veel jeugd en uitstraling. Hij springt met fijne manieren en heeft veel afdruk.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook