Ga naar hoofdinhoud

Vier tuigpaardhengsten verdienen goedkeuring

Delviro HBC

Gisteravond zijn vier hengsten goedgekeurd voor de dekdienst van het KWPN. De eindbeoordeling van het vijftig durende verrichtingsonderzoek vond gisteren in Ermelo plaats. Fabuleus (v. Unieko), Fantijn (v. Patijn), Emilano (v. Manno) en Delviro HBC (v. Vulcano) gaan voortaan als KWPN-goedgekeurde hengsten door het leven.


De tuigpaardhengsten werden afwisselend door de trainers Udo de Haan en Henk Hammers gepresenteerd waarna Ad Geurts, de voorzitter van de verrichtingsjury, de cijfers bekend maakte.

Na het optreden in tuig kwamen de hengsten aan de hand terug waarna voorzitter Henk Rootveld namens de hengstenkeuringscommissie de onderzoekrapporten bekendmaakte en aangaf dat alle hengsten in het stamboek konden worden ingeschreven.

De volgende hengsten verdienden op basis van hun verrichtingen het KWPN-dekbrevet:
Fabuleus (Unieko x Marvel
Fantijn (Patijn x Manno)
Emilano (Manno x Milano)
Delviro HBC (Vulcano x Waterman)

Verrichtingsrapportage volgt.

Bron: Horses / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook