Ga naar hoofdinhoud

Vijf negens voor Irabel op IBOP Barsingerhorn

Irabel (v. Charmeur) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink

Op de IBOP in Barsingerhorn werden vandaag drie springpaarden en 21 dressuurpaarden beoordeeld. De hoogste dagscore was voor de NMK-merrie Irabel (v.Charmeur). Met vijf negens op haar protocol liep zij naar 87,5 punt.

De door Stal 104 gefokte dochter van de WK-merrie Darabel (v. Westpoint), die ook al hoog eindigde in de VWF Prinsenstad Dressuur, kampioen werd op de Centrale Keuring in Noord-Holland, in de kampioenskeuring liep op de NMK liep en vorige maand de Noord-Holland Cup won, mocht van inspecteur Dirk Reijne iets makkelijker zijn in de rijderij, maar kwam ondanks de 7,5 daarvoor toch uit op 87,5 punten.

Boven de tachtig punten

In totaal slaagden er vandaag in Barsingerhorn twee springpaarden en veertien dressuurpaarden. Vijf van de dressuurpaarden scoorden boven de tachtig punten.

De tweede plaats was met 85,5 punten voor de door B. van Tuyl uit Warmenhuizen en Stoeterij ’t Centrum uit Wijdenes gefokte Ginola. Deze Belissimo M-docher (uit Taviola keur sport-dr van Krack C) kreeg een negen voor de stap en scoorde op bijna alle andere onderdelen een 8,5.

Charmeur

Naast Irabel was Charmeur ook de vader van de nummer drie, Hanna Liza (uit Zulisa elite EPTM-spr van Tolan R). De door J.Zandman uit Den Ham gefokte merrie viel op in haar stap en galop, waarvoor ze twee keer een 8,5 kreeg.
Happinez (v. Bojengel uit Weisbluete keur pref sport-dr van Pablo) werd gefokt door haar ruiter Bartjan van Weert uit Bergen. Zij kreeg 81 punten en werd vierde en het vijfde paard met meer dan tachtig punten was de Zjengis-Khan-zoon Epidaurus SDM (uit Ramirilla van de Schermeer’s H v. Krack C). Het fokproduct van A.P. Barendregt uit Heerhugowaard loopt in de reguliere sport Z1 en kon nu slagen met 80,5 punten.

Springpaarden

Bij de springpaarden kwam Zambesi-dochter Hebbes (uit Urloffine keur IBOP-spr van Burggraaf, fokker S.J. Raat uit Zuidoostbeemster) uit op een 80+ resultaat. Met drie 8,5-en kwam zij uit op 81 punten.

 

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook