Ga naar hoofdinhoud

Vijftig paarden mogelijk gedwongen op straat

Het is nog niet duidelijk of Paardensportcentrum De Dijkgraaf in Monster nog een aantal weken of zelfs maanden gedoogd kan worden. Het centrum waar circa 50 paarden onderdak hebben en vierspanrijder Edwin van der Graaf zich gevestigd heeft, moet weg uit Monster en heeft in mei dit jaar een huuropzegging van de gemeente ontvangen. De gemeenteraad van Westland wil dat de wethouder het niet op een gedwongen ontruiming laat aankomen.

Omdat er nog geen zicht was op een andere locatie, wendde de exploitant zich tot de gemeenteraad. Die nam op 14 juli bij meerderheid een motie aan waarin aan B en W om een tijdelijke ontheffing werd gevraagd. De gemeenteraad wilde uiterlijk 31 oktober weten of dat juridisch mogelijk is en tevens dat het centrum in elk geval tot die tijd actief zou mogen blijven.

Eind augustus liet de gemeente in een brief aan de exploitant weten, dat het complex op 1 september “leeg ontruimd en bezemschoon” opgeleverd zou moeten worden. Afgelopen dinsdag stond daadwerkelijk een medewerker van een leegstandsbeheerder op de stoep om de sleutels in ontvangst te nemen, maar tot een gedwongen ontruiming kwam het (nog) niet.

De fractie van Gemeentebelang Westland besloot de kwestie direct aan de orde te stellen in de commissievergadering van woensdagavond. De exploitant liet weten dat er naar enkele alternatieve locaties wordt gekeken, maar dat hij niet ineens met vijftig paarden ergens heen kan.

De wethouder bracht in herinnering, dat het om een tijdelijke vestiging voor vijf jaar ging. “Van begin af aan was duidelijk dat de onderneming daar niet permanent gevestigd zou kunnen blijven en is de manegehouder daar vervolgens ook regelmatig op gewezen. Het verkrijgen van een permanente locatie is een zelfstandige verantwoordelijkheid van de ondernemer”, aldus Ouwendijk. Hij gaat, daartoe aangespoord door de gemeenteraad, kijken of er toch nog een voorlopige oplossing kan worden gevonden.

Bron: WOS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook