Ga naar hoofdinhoud

Vincent Geerink schrijft Roelofsen Horse Trucks GP op naam

Vincent Geerink met Beaumont ©Hippisch Twente.

De positie van eerste starter in de barrage pakte voor Vincent Geerink vanavond in de CSI 2* Grote Prijs op CSI Twente goed uit. Met Vermont-nakomeling Beaumont zette hij een rondetijd neer waarop al zijn concullega's zich stukbeten. Zo voegde Geerink voor het eerst in zijn carrière een GP-zege toe aan zijn palmares. “Het is van de ene kant lastig als je de eerste bent, omdat je niemand voor je hebt bij wie je kunt zien waar je winst kunt pakken. Maar er tegenover staat dat je ook direct een scherpe tijd kunt neerzetten", vertelt de winnaar. Gerben Morsink nam de tweede plaats voor zijn rekening, gevolgd door Robin Bril. 

De 1.45m Grote Prijs bleek voor een aantal van de 72 combinaties in de basisomloop een flinke opgave. De proef gebouwd door Hendrik Jan Drabbe stond aardig aan de maat en technisch geen weggevertje. De toeschouwers zagen een scala aan tijdfouten en strafpunten voorbij komen en niet minder dan 8 ruiters verlieten vrijwillig de baan. Slechts zes deelnemers mochten zich melden voor de barrage.

Oranje boven
Dat de zege in Nederland zou blijven was met vijf Nederlandse duo’s en een amazone uit de Verenigde Arabische Emiraten bijna een gegeven, waarbij Geerink aan het langste eind trok. Vincent ging als eerste van start in het slotstuk met de elfjarige Beaumont. In het bochtige barrageparcours zette hij de teller na een knappe slotrit op 32.25 seconden. “Beaumont heeft nog nooit zo gesprongen als nu. Misschien komt dat ook door de manier waarop ik met hem omga. Ik laat hem in zijn waarde, kan hem niet dwingen. Bij hem werkt de lieve aanpak beter. Super voorzichtig is hij van zichzelf al. Hij laat zich steeds gemakkelijker rijden en springt hoger dan hij ooit heeft gedaan.”

Lokale favoriet
Lokale favoriet Rob Scherphof kreeg met Davey (v. Canturano) halverwege zijn poging een fout op de oxer en zag daarmee zijn GP-droom in duigen vallen. Gerben Morsink was vervolgens aan de beurt met Navarone Z (v. Nabab de Reve). Hij ging ruim 2 seconden langzamer rond dan de klassementsleider in 34.53 seconden, goed voor de runner-up positie. Voor de VAE rijdende Nadia Abdul Aziz Taryam hoorde net als Scherphof het hout tegen de grond gaan van de oxer halverwege de proef. Met Cassus-telg Cortado eindigde ze als snelste vierfouter. Robin Bril deed een nette gooi naar de zege met Balou Puissant (v. Balouco), maar een balk op 1 na laatste oxer deed het paar niet verder klimmen dan de derde plaats.

Beslissende rit
In de beslissende rit door Aniek Diks had de amazone minder geluk op de Roelofsen Horse Trucks hindernissen. In de basisomloop kwam ze met Winston Jumper R met een gelukje foutloos door de driesprong, maar in de slotomloop liet de hengst van Cantos hindernis A en B niet ongemoeid. Met acht strafpunten eindigde het paar als vijfde.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Bron: Horses.nl / persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook