Ga naar hoofdinhoud

Vincent Voorn gaat op eigen benen staan

Leon Kuijpers met Sandrino Z samen met juryleden Albert en Vincent Voorn
Leon Kuijpers met Sandrino Z samen met juryleden Albert en Vincent Voorn Foto Jacqueline van Tartwijk

Na een periode van ruim 8 jaar verbonden te zijn aan de stallen van de "Margaretha hoeve" van Eric Berkhof in Dinteloord gaat Vincent Voorn in goed overleg de stap maken naar zelfstandigheid. Beiden kijken terug op 8 mooie jaren met vele mooie resultaten, zoals het winnen van verschillende grote prijzen en 2 hoogtepunten: het winnen van individueel Europees goud bij de Young Riders in 2005 met Audi's Gestion Priamus (v. Pucci) en team goud op de Europese Kampioenschappen senioren met Audi's Alpapillon Armani (v. Aldato) in 2007 in Mannheim. Ook maakte Vincent Voorn in 2008 deel uit van de Olympische springruiter equipe in Hong Kong.

Vincent Voorn blijft nog wel een aantal dagen per maand aan de Margaretha Hoeve verbonden. Hij blijft daar de ruiters die aan de Margaretha Hoeve zijn verbonden begeleiden en hij blijft nauw betrokken bij het selectiebeleid van de paarden. Voorn is zich nu aan het voorbereiden om op 1 maart 2013 de stap naar zelfstandigheid te maken en ook Eric Berkhof zal daar voor zover hij kan bij helpen. “De relatie is te goed om dat niet te doen”, meldt Eric Berkhof.

Ook de Margaretha Hoeve blijft haar doelstellingen voortzetten en nastreven. Ivo Biessen, die inmiddels ook al 4 jaar aan de stal verbonden is, zal zich verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast komt er weer ruimte voor een jonge talentvolle ruiter die zich op de Margaretha Hoeve zal kunnen ontplooien. Naast het bedrijven van topsport zullen handel en het opleiden van jonge springpaarden een prominente plaats blijven innemen.

Vincent Voorn weet nog niet waar hij zich gaat vestigen. “Ik ben op zoek naar een locatie in Brabant, mede omdat ik toch betrokken blijf bij bepaalde ontwikkelingen op de Margaretha Hoeve en dan is het prettig om niet te ver uit de buurt te zitten”, aldus Voorn, die een aantal paarden uit de Audi-stal zal blijven rijden.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook