Ga naar hoofdinhoud

Vingino van Tommie Visser terug naar Valentijn van Weering

Exclusief
Valentijn van Weering met VarioHippique's Vingino

Na een hoop commotie rondom Vingino (Polansky x Variant), bezorgde Valentijn van Weering het talentvolle Grand Prix-paard ruim drie jaar geleden terug bij Tommie Visser. Nu heeft het voormalige A-kaderpaard, dat onder Visser met scores dik boven de 70 procent succesvol in de internationale sport liep, de switch terug gemaakt. Sinds kort staat hij op stal bij Van Weering in Velsen-Zuid. 

Valentijn van Weering kocht Vingino in april 2015 met het doel om hem zelf te gaan rijden, maar besloot kort daarna om het paard aan Tommie Visser terug te geven. “Destijds ging het mij om het gevoel van Tommie. Hij was zó emotioneel, terwijl ik hem helemaal niet zo kende. Vervolgens heb ik alles aan Tommie overgelaten, want zodra een eigenaar zich ermee gaat bemoeien gaat het mis. En Tommie heeft het al die jaren perfect gedaan”, vertelt Valentijn van Weering.

Gelijk naar België

“Al die jaren heb ik Tommie aan zijn hoofd lopen zeuren of ik een keer op Vingino mocht. Maar je laat natuurlijk niemand anders op je Grand Prix-paard, helemaal niet bij een gevoelig paard als Vingino.” Maar daar kwam een paar weken geleden verandering in. “Tommie belde of ik Vingino een keer wilde proberen en ik ben gelijk naar België gereden”, vervolgt Van Weering.

Millimeterwerk

Vervolgens maakte Van Weering onder begeleiding van Visser nog een aantal ritjes op Vingino. “Hij gaf een fantastisch gevoel en toen Tommie zei: ‘als jij hem gereden hebt, kan ik daarna alles nog met hem doen’ voelde dat als een mooi compliment. Tommie kent Vingino acht jaar en kan er natuurlijk fantastisch mee rijden, de eerste les heb ik er drie rondjes over gedaan om Vingino van galop naar draf te krijgen”, zegt Van Weering lachend. “Je moet Vingino heel rustig en beheerst rijden, het is echt puzzelen en millimeterwerk.”

Nu gebruiksaanwijzing erbij

“Vingino bleef in m’n hoofd zitten en de afgelopen twee weken heb ik bijna niet geslapen. Maar de beslissing was aan Tommie”, aldus Van Weering die het verlossende woord kreeg en de zestienjarige ruin mocht ophalen in België. “Ik heb dit paard altijd willen hebben, maar het was absoluut de juiste beslissing om hem destijds bij Tommie terug te brengen. Nu heb ik er de gebruiksaanwijzing bij en die had ik toen niet.”

Geen enkele illusie

Van Weering gaat nu eerst een combinatie vormen met Vingino, waarbij hij ook mag rekenen op de hulp van Visser. “Ik heb natuurlijk geen enkele illusie beter dan Tommie te kunnen presteren of zelfs maar hoger dan 65 procent in de Grand Prix te kunnen halen en ik heb ook geen internationale ambities. Het is fantastisch om te leren met zo’n paard te kunnen rijden en misschien als het goed genoeg is, gaan we op concours.”

Fenomeen

“Het is voor mij natuurlijk doodeng en ik wil met dit paard geen fouten maken. Hij is echt heel bijzonder en het is moeilijk te beschrijven wat voor gevoel Vingino geeft. Ik ben maar een amateur en voor een gewone ruiter is het bijna onmogelijk om dit te bereiken. Ik heb het geluk en de mogelijkheid om op dit fenomeen te mogen zitten.”

Visser dankbaar

Tommie Visser is dankbaar voor het enorme vertrouwen van Van Weering, die hem de gelegenheid gaf een combinatie te blijven met Vingino. “Ik hoop dat Valentijn net zo veel plezier aan Vingino beleeft als wat ik heb mogen hebben”, aldus Visser.

Valentijn van Weering en Variohippique’s Vingino, bij hun eerste rit na de terugkomst in Velsen-Zuid:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Vingino van Tommie Visser terug naar Valentijn van Weering

  • A. van Duinen

    Snapt iemand deze keuze nog? Wat een commotie rondom dit paard!

  • J de Nekker

    @avanduinen : waarom moet iemand behalve Valentijn en Tommie dat snappen? Wat heeft men als outsider te maken met keuzes rondom een paard? Niks toch. Leven en laten leven, ze staan er alletwee voor 100% achter dus ik zou zeggen: happy end

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook