Ga naar hoofdinhoud

Vivant niet ‘fit to compete’, Dubbeldam nu op zilver

Cassio Rivetti , hier met Vivant van de Heffinck. Foto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De veterinaire keuring van de 25 springpaarden voor de individuele finale van het Europees Kampioenschap springen heeft de nummer twee uit het kampioenschap gestoten. Vivant, het 17-jarige paard van de voor de Oekraïne rijdende Cassio Rivetti, kreeg geen groen licht om morgen aan de finale deel te nemen. 

Ook bij Taloubet Z van de Duitser Christian Ahlmann was er enige twijfel en de hengst moest naar de ‘holding box’, maar na de herkeuring kreeg hij de verlossende toestemming om morgen aan de start te mogen verschijnen.

De vrijgevallen finaleplaats wordt ingenomen door de Poolse ruiter Jaroslaw Skrzyczynski met Crazy Quick. Door het wegvallen van de nummer twee in het klassement, stijgt Jeroen Dubbeldam nu naar de virtuele zilveren plaats. Jur Vrieling gaat nu als nummer vijf de finale in, Maikel van der Vleuten stijgt van de dertiende naar de twaalfde plaats.

Klik hier voor al het nieuws uit Aken

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook