Ga naar hoofdinhoud

Vlak na drama op Erlenhof ook weer nieuw leven

De wedstrijdpaarden van de familie Rothenberger, waaronder Cosmo, zijn ondergebracht op stal Linsenhoff-Rath.
Bij de verwoestende brand op Gestüt Erlenhof van de familie Rothenberger kwamen vijf paarden om. Geen paard kan een ander vervangen. Toch was er eergisteren een reden tot vreugde bij de familie Rothenberger. Op de website meldt de familie: "Het leven en de liefde gaan gewoon door....", want gisternacht werd een veulentje geboren op de stal waar de fokmerries staan, een hengstveulen van Totilas.

Rothenberger schrijft op de website: “Gisteravond gaf  onze merrie Hilary van Cendy ons een hengstveulen van Totilas. Hartelijk dank aan Dieter Kellermann en familie die al jarenlang voor onze fokmerries zorgen.”

Paarden veilig ondergebracht

Op de website doet de familie ook verslag van de dagen naar de brand. ”Vandaag hebben we de training van de paarden weer opgepakt, nadat we na de brand hartelijk ontvangen zijn door de familie Linsenhoff-Rath. Het was voor ons erg belangrijk om de paarden samen naar dezelfde plek te brengen en de familie Linsenhoff-Rath bood ons op hun bedrijf deze kans. Cosmo voelde zich vandaag bij de training goed, in zijn nieuwe omgeving.”

Kritieke toestand

”De paarden Luna, Kantate en Toni hebben wij in de kliniek meerdere keren bezocht. De toestand van de merries is nog steeds erg kritiek, maar Toni is aan de beterende hand.”

Lees meer over de brand bij Gestüt Rothenberger
Dag na de brand op Rothenbergers Gestüt Erlenhof
Brand op Rothenbergers Gestüt Erlenhof

Bron: Horses.nl/Dressurstall Rothenberger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.