Vlog orkaan Irma: De eerste schade zichtbaar Exclusief Update

De verwoestende orkaan Irma is in afgezwakte vorm over de westkust van Florida getrokken. De kracht van de orkaan is inmiddels afgezwakt naar categorie 1. De orkaan heeft grote overlast veroorzaakt in het zuidwesten van Florida en heeft veel huishoudens van het stroomnet afgesloten. Ook het hippische hart van de Verenigde Staten, Welllinton, Florida, is aangedaan door Irma. Een deel van de inwoners werd met hun paarden al geëvacueerd voor de orkaan, maar een groot deel bleef in Florida. De Nederlandse Miranda van Kol, manager op de dressuurstal van David Marcus en Nicholas Fyffe, is een van de ‘blijvers’ vlogt voor Paardenkrant-Horses.nl over Irma. 

Miranda van Kol woont en werkt al jaren in de Verenigde Staten en maakt enkele vlogs over het verloop van de storm. Irma is inmiddels voorbij getrokken aan de westkust van Florida en heeft ook schade toegebracht aan de dressuurstal waar Miranda werkt.

Update 11 september, 07.00 uur (lokale tijd)

Er wordt ook nu nog gewaarschuwd voor tornado’s en overstromingen door de grote hoeveelheid neerslag die nog verwacht wordt. Ook wordt er gevreesd voor een stormvloed als gevolg van de kerende wind.

De Amerikaanse weerdienst verwachtte ‘tornado-achtige schade’ door de harde wind en hoge golven. Er werden windstoten gemeten van 165 kilometer per uur. “Dit is een extreem gevaarlijke en levensbedreigende situatie”, zei de weerdienst eerder.

Westkust

Volgens de laatste berichten heeft Irma haar koers licht gewijzigd. Irma zal naar verwachting vanavond laat de westkust van Florida bereiken. Het oog van de orkaan, waar de meeste ravage wordt aangericht, kan in de nacht van zondag op maandag grote steden als Cape Coral, Tampa en Saint Petersburg vol raken. Wellington ligt aan de Oostkust van Florida.

Update half twaalf (lokale tijd)

Deze video werd zondagochtend gemaakt het was hier ongeveer 9 uur.

Paard in huiskamer voor veiligheid

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.