Ga naar hoofdinhoud

Voice-zoon Hero kampioen op ONNK

Grace Emin

Op het Open Noord Nederlands Kampioenschap (ONNK) vrijbewegen en vrijspringen is Hero D. (Voice x Johnson) zaterdag onbetwist kampioen geworden bij de driejarige dressuurpaarden. In de rubriek voor driejarige springpaarden werd Hadera CJS tot kampioene gekroond. 

Het ONNK werd dit jaar gezamenlijk georganiseerd door de drie noordelijke provincies. De juryleden Jannie Morsink (NRPS), Cor Loeffen (KWPN) en Kees van den Oetelaar (AES) kunnen terug kijken terug op een mooie finale.

De rubriek 4 tot en met 7-jarige dressuurpaarden werd gewonnen door de zesjarige Jazz-dochter Evelyn Ludanchelo. Deze snittige merrie draafde met veel overtuiging naar de kampioenstitel. Tweede werd de stoere zwarte Fast and Furious RW (v. Westpoint) en op de derde plaats mocht Floranc (v. Florencio) zich opstellen.

De Paardenkrant-rubriek voor driejarige dressuurpaarden werd gewonnen door de spectaculaire Voice-zoon Hero. Deze absolute kampioen haalde een topscore, met onder anderen negens voor zijn souplesse en aanleg als dressuurpaard. De eigenaren van deze kampioen ONNK 2015 mochten, naast een deken en een geldprijs, een gratis dekking van de hengst Well Done (v. Wup) in ontvangst nemen. Tweede werd de stoere Hodora (v. Charmeur), die een 8 scoorde voor haar draf. Als derde mocht de mooi gemodelleerde Scirocco (v. Self made) zich opstellen.

In de VDL-stud rubriek 4 tot en met 7-jarige springpaarden won de zeer patent springende Up to date dochter Grace Emine. Met maar liefst een 8,5 voor haar reflexen en haar techniek achter, behaalde ze de hoogste score en sleepte ze de kampioenstitel in de wacht. Tweede werd de zeer voorzichtige Gigiamo (Classe VDL x Iroko). Als derde werd Eligenta (Zazou R x Dillenburg) opgesteld.

Bij de 3-jarige springpaarden werd Hadera CJS kampioene.  Deze dochter van Carrera VDL sprong met een goede techniek en goede reflexen. De fokker en eigenaar C.J. Schotanus uit Zuidbroek mocht een gratis dekking van Zangersheide in ontvangst nemen. Tweede werd de met veel techniek springende Zirocco Blue-dochter Hulana. Ex-aequo op de derde plek stonden de mooi gemodelleerde Handsome (v. Alicante HBC) en Honey-Paola (v. Warrant).

In 2016 zal er een nieuwe editie van het ONNK plaatsvinden.

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Voice-zoon Hero kampioen op ONNK

 • v. Heijst

  Het zou mooi zijn als bij een door de paardenkrant uitgeschreven rubriek ook de verdere afstamming van Hero (Voice) bekend zou zijn. Ik mag aannemen dat een afstamming tot in 3 generaties ten tijde van de beoordeling bekend was. Vanuit foktechnisch oogpunt kun je nu weinig met dit bericht.

  Bvd.

  PS
  Eigen onderzoek doet vermoeden dat hij een kleinzoon is van de moeder van Special D, gefokt uit een Johnson merrie.

 • Albertine Nannings

  Beste v. Heijst. Dank voor uw reactie. Het betreft hier een door De Paardenkrant gesponsorde rubriek, niet een door De Paardenkrant uitgeschreven rubriek. Verdere informatie over de winnaar ontbreekt ons helaas vooralsnog.

 • Marije de Vries

  Beste v. Heijst,

  Hero D is Voice X Johnson X Zandigo X Ufarno. Gefokt door A.B.M. van Driel-Daal en nu in eigendom van M. Trip.

  Gr. Marije de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook