Ga naar hoofdinhoud

Volbloedhengst Volfonic goedgekeurd bij het AES

Op grond van de nakomelingen heeft het AES vorige week aan de zeventienjarige volbloedhengst Volfonic de status approved toegekend. De hengst is twee jaar geleden aangekocht door Conny van Heeckeren uit Vorden die hem zelf ter dekking stelt in samenwerking met dierenartsenpraktijk de Graafschap.

“Ik ben ervan overtuigd dat de huidige warmbloedfokkerij behoefte heeft aan een volbloed. Ik jaren op zoek geweest naar een rijtypische volbloed met maat en een goed karakter en heb die nu gevonden. Ik ben niet naar het KWPN gegaan omdat ik slechts een kleine fokker ben en ik denk daar dan geen kans te maken met een hengst,” aldus van Heeckeren.

Inmiddels zijn er van de Derby winnaar van 2001 zo’n zestien veulens geboren bij warmbloed-paarden. De AES delegatie heeft naast Volfonic zelf diverse nakomelingen bekeken. De hengst heeft inmiddels een eigen website.

Bron: Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Volbloedhengst Volfonic goedgekeurd bij het AES

  • Jehannes Andela

    wat een bloedopbouw: De hengst Nearco xx(1935) welke achter elke betere volbloed zit komt 5 x voor in de stamboom, Phalaris xx (1932) ( fair trial xx en uiteindelijk courville xx) wel 10 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook