Ga naar hoofdinhoud

Voormalig groom beschuldigt Paul Estermann van dierenmishandeling

Paul Estermann met Castlefield Eclipse Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Zwitserse olympiaderuiter Paul Estermann wordt er door zijn voormalig groom van beschuldigd zijn merrie Castlefield Eclipse tot bloedens toe geslagen te hebben. De politie onderzoekt dit nu.


De Tsjechische groom Zdenek Dusek vertelt dat de merrie Castlefield Eclipse, die in Londen vierde werd met het Zwitserse team, minutenlang zou zijn geslagen door Estermann, met bloedende wonden tot gevolg.

Dusek begint in oktober 2014 te werken bij Estermann. Na een half jaar hoort hij voor het eerst dat Estermann Castlefield Eclipse slaat. Zo erg dat het flinke wonden ten gevolge heeft. Volgens hem heeft de ruiter twee gezichten: “Hij heeft een goed hart maar als zijn humeur verandert heeft hij geen respect. Niet voor mensen noch voor dieren.”

Diefstal

Dat de affaire nu pas aan het licht komt lijkt een reden te hebben. Dusek heeft duizenden Zwitserse franken van zijn baas gestolen en is vervolgens naar het buitenland gevlucht. Estermann heeft hier aangifte van gedaan.

Dusek: “Het stelen van geld was een ernstige fout van mij. Het spijt me dan ook. Het één heeft echter niks te maken met het andere.”
Dusek zal terugkeren naar Zwitserland om zich bij de politie te melden en te getuigen. In het kader van de hoorzitting toont hij de foto’s van de verwondingen op de buik van de merrie. Omdat wreedheid officieel een strafbaar feit is wordt het nu behandeld door de dierenpolitie van Luzern.

Het gestolen geld is inmiddels terugbetaald, verzekert Dusek. Zijn zorgen voor het welzijn van de  paarden blijven echter.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Blick.ch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook