Voormalig Olympisch kampioen William Steinkraus (92) overleden

Foto: Lonneke Ruesink

William Steinkraus, de eerste Amerikaanse springruiter die een individuele gouden medaille won op de Olympische Spelen, is op 29 november jongstleden overleden op 92-jarige leeftijd. 

Steinkraus werd door velen gezien als één van de beste ruiters in de geschiedenis van de paardensport. Met zijn paard Snowbound won hij goud op de Spelen van 1968 in Mexico City, veroverde teamzilver op de Spelen van 1972 in Münuch en die van 1960 in Rome en daarnaast teambrons in 1952.

Hij nam vijf maal deel aan de Olympische Spelen en reed vele malen mee in Nation Cup-wedstrijden.

Bron: Chronical of the Horse

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Voormalig Olympisch kampioen William Steinkraus (92) overleden
  1. 1

    Daarbij was het parcours in Mexico in 1968 het hoogste parcours dat er ooit is neergezet tijdens een OS. Zijn paard Snowbound was een Engels Volbloed. Op YouTube zijn een paar filmpjes te zien van de rit met Snowbound xx over dit parcours.