Ga naar hoofdinhoud

Voormalig SFN-paard Aquila wint 1,50m Amsterdam

Aquila, hier met Wout-Jan van der Schans Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met voormalig SFN-paard Aquila (v. Ovidius) was Patrice Delaveau gisterenavond de beste ruiter in de Anemone Horse Trucks Prize op Jumping Amsterdam. Uitgerekend op Nederlandse bodem won hij zijn eerste dikke proef met dit in september via de SFN-veiling aangeschafte paard.

Verjaardagscadeau

Delaveau en Aquila wisten de barrage in dit parcours over 1,50 meter in een tijd van 36,96 seconden foutloos te voltooien. Hiermee gaf Aquila zijn ruiter, die de dag ervoor zijn 52ste verjaardag vierde, een prachtig verjaardagscadeau.

Delaveau kocht de vosruin in september 2016 voor 750.000 euro via de SFN-veiling. Hij won met het voormalige toppaard van Wout-Jan van der Schans eerder al de CSI2* Grand Prix van Saint-Lô.

Guery en Zoer

Jérôme Guery werd tweede met Garfield De Tiji Des Tempeliers (v. Quasimodo Z) in een tijd van 37,61 seconden. Beste Nederlander was Albert Zoer, die met een goed springende Gigolo (v. Cicero Z) derde werd in een tijd van 38,05 seconden.

Jeroen Dubbeldam viel net buiten de prijzen met Carusso Ls La Silla (v. Montebello). Hij had 38,25 seconden nodig voor de barrage. Vijfde werd de Italiaan Gianni Govoni met Oklund-nakomeling Antonio. Hans-Dieter Dreher wist met Cim Air (v. Con Air 7) beslag te leggen op de zesde plaats door zijn barragetijd van 37,82 seconden.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook