Ga naar hoofdinhoud

Voorn tweede tijdens eerste buitenwedstrijd

Voor Vincent Voorn was het tweesterrenconcours in het Belgische Moorsele afgelopen weekend de eerste buitenwedstrijd. Met Cierania Z (v. Caretano Z) eindigde Voorn junior er op een knappe tweede plaats. Hij tikte in de barrage de laatste hindernis van de lepels.

,,Er waren veel nullers, ook al stond het hoog zat, maar er was fair gebouwd en de paarden sprongen gewoon goed. Voor mezelf en Cierania was het de eerste buitenwedstrijd. Voor m’n paard trouwens ook de eerste Grote Prijs en ze heeft het gewoon super gedaan.”

De ruiter gaat nu naar het Franse Hardelot. ,,Daarna rijd ik twee weken in Lummen, dan een weekje niks en dan het Nederlands kampioenschap. Verder gaat de planning voorlopig niet.” Priamus Z (v. Pucci) en Audi’s Reflection (v. Monaco) zijn de paarden die meegaan naar het NK. “Na het NK maken we wel verder een planning op.” Hij wil het seizoen door mooie wedstrijden meepakken, maar gaat zich niet blindstaren op een EK of NK. ,,Het gevoel is gewoon goed. Na Hongkong was het vertrouwen wat zoek maar als de paarden dan opnieuw fijn gaan springen, komt dat vanzelf terug.”

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.