Ga naar hoofdinhoud

Vooruitblik: Reem Acra FEI wereldbekerfinale dressuur 2013 Gothenburg

Nu de populariteit van de dressuursport een waar hoogtepunt heeft bereikt, zijn de verwachtingen hooggespannen voor de Reem Acra FEI wereldbekerfinale dressuur in Gothenburg deze week. De tweevoudig kampioen Adelinde Cornelissen zal met haar fenomenale vos Jerich Parzival (v. Jazz) haar titel wederom proberen te verdedigen.

Na het behalen van team brons en individueel zilver op de Olympische Spelen in Londen 2012 was het veranderen van haar Kür een grote ommekeer. Tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd in ’s-Hertogenbosch debuteerde Cornelissen met haar gloednieuwe Kür op muziek. Cornelissen is daarbij ook de uitdaging van jurylid Stephen Clarke aangegaan om meer lichtvoetigheid en gedragenheid in haar proeven aan te brengen.

Behalve de fantastische proef van Adelinde Cornelissen, viel ook de opkomst van Edward Gal erg op tijdens het concours Indoor Brabant. Met de Ferro-zoon Glock’s Undercover eindigde hij wel heel dicht op Cornelissen in Den Bosch. Gal, die met Totilas de dressuursport wereldwijd nog meer op de kaart zette, probeert met zijn nieuwe zwarte parel een goede vorm te vinden voor de wereldbekerfinale.

Maar Gal is misschien niet eens de grootste concurrent voor Cornelissen. Vanuit het Duitse kamp komt een heel serieuze kanshebber, namelijk Helen Langehanenberg en de recent KWPN-erkende Damon Hill NRW. De fenomenale hengst lijkt indoor nog veel beter tot zijn recht te komen dan outdoor en in tegenstelling met veel andere paarden, geen last te hebben van de vaak rumoerige omgeving.

Behalve de goede vorm van Langehanenberg en de uitmuntende kwaliteiten van Damon Hill, heeft de combinatie al eens bewezen Cornelissen en Parzival af te kunnen troeven. Tijdens Jumping Amsterdam afgelopen januari versloeg de Duitse combinatie de regerend kampioen al eens.

Bron: Horses / FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook