Ga naar hoofdinhoud

Vrachtwagens failliete Karaevli onder de hamer

Omer Karaevli met Dadjak ter Puttenen op het EK Aken 2015 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Turkse springruiter Omer Karaevli is eind januari failliet verklaard. International Karaevli woonde van 1993 tot aan het faillissement in Nederland en had sinds 2002 een springstal in het Limburgse Swolgen. Het faillissement is aangevraagd door de Belastingdienst. Als gevolg hiervan worden nu twee vrachtwagens via BVA geveild.

Naast de Belastingdienst –met een schuldeis van 50.898,- euro —  heeft ook een tweede geldeiser zich gemeld voor een openstaande post van 28.842,- euro.

Als reden voor het faillissement wordt vermeld dat Karaevli de laatste jaren te weinig paarden heeft verkocht om een goede balans in het bedrijf te krijgen. Wel verwacht de springruiter nog inkomsten te genereren uit prijzengeld en de afrekeningen met een sponsor.

Als gevolg van het faillissement worden nu twee vrachtwagens van Karaevli geveild via BVA Auctions. Biedingen zijn mogelijk tot en met 11 april.

Karaevli is één van de succesvolste Turkse springruiters. In 2015 vertegenwoordigde hij zijn land op het EK springen in Aken met de BWP-gefokte Dadjak ter Puttenen. Met deze Toulon-zoon heeft Karaevli zich tevens gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio. Momenteel is de springruiter woonachtig in het Duitse Nettetal, net over de grans bij Venlo.

Bron: Paardenkrant-Horses/ failliessementsdossier.nl/ bva-auctions.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook