Ga naar hoofdinhoud

Vrouwen aan kop tijdens Rabobank Trophy

Foto Yvonne Termeer

Amazone Angelique Hoorn uit Wanneperveen gaf de mannen het nakijken bij de Rabobank Trophy tijdens PAARD 2013 in Hardenberg. Na een spannende barrage kwam Hoorn zaterdagavond foutloos én als snelste over de finish. Isabelle van Straaten uit Den Ham behaalde een knappe tweede plaats.

Parcoursbouwer Jack Meulman had het precies voor ogen. “Van de 39 combinaties blijven er 7 foutloos.” Hij zat er niet ver naast, want uiteindelijk lieten 8 combinaties alle balken liggen in het eerste parcours. De eerste 17 ruiters beten zich stuk voor stuk stuk op het parcours. Met name in de driesprong – bestaande uit een steilsprong, oxer en steilsprong – gingen de balken met regelmaat tegen de vlakte.

Na 18 combinaties was Bert-Jan Zuidema met UB 40 (v. Voltaire) de eerste foutloze. De ruiter uit De Wolden en zijn paard sprongen de hindernissen moeiteloos. Na dit goede voorbeeld volgden er nog zeven foutlozen, waarvan drie dames. Ook in de barrage bleek het parcours niet eenvoudig te zijn. Tom Brinkman uit Albergen was de eerste ruiter in de barrage die van de balken afbleef. Toen Angelique Hoorn met Zascal (v. Ovidius) van start ging, werd het direct duidelijk: deze amazone gaat voor de winst in een snelle tijd.

Uiteindelijk was het inderdaad Hoorn die de Rabobank Trophy in ontvangst mocht nemen. “Toen ik het parcours liep, had ik het gevoel dat er veel nulritten zouden komen, maar dat was niet het geval. Het is een schitterende ambiance om te rijden, qua uitstraling bijna internationaal. Niet alle paarden hebben wedstrijdervaring in zo´n ambiance, waren daardoor misschien sneller afgeleid en maakten meer fouten. Het was in ieder geval mooi om hier te rijden met al dat publiek”, sprak de winnares tevreden. Isabelle van Straaten uit Den Ham met Zeuchelle-S (v. Rash R) werd tweede en Tom Brinkman uit Albergen derde. Thijs Meulemeesters uit Boekel nam zaterdagavond de eerste prijs van de finale van het ZZ-springen in ontvangst.

Bron: Horses / PAARD 2013

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook