Ga naar hoofdinhoud

Sport laat alles vergeten

Sport laat alles vergetenOptimistisch door de strakblauwe lucht pak ik m’n koffer in voor een week Windsor. Koud zal het niet worden in Engeland, zo was de voorspelling, dus ik neem niet al te veel mee. Het moest ook maar eens afgelopen zijn met dat altijd te veel meenemen. Op maandag de 24e kom ik op tijd aan op Heathrow en nadat een taxichauffeur me voor 90 pond heeft afgezet omdat hij niet graag naar mijn hotel in Bracknell rijdt maar op de snelle ritten van en naar Londen aast, kom ik aan in het ‘pershotel’. Inchecken en hup naar het concoursterrein met de persshuttle, want er was werk aan de winkel. De shuttle kon ik vergeten; die liep op maandag nog niet. Ik moest opnieuw een taxi pakken. Gelukkig een goedkopere en de chauffeur babbelt er op los over Windsor Castle.

Inchecken en hup naar het concoursterrein met de persshuttle, want er was werk aan de winkel. De shuttle kon ik vergeten; die liep op maandag nog niet. Ik moest opnieuw een taxi pakken. Gelukkig een goedkopere en de chauffeur babbelt er op los over Windsor Castle.

Het EK ademt nog weinig sfeer uit. Het perscentrum had nog niet gerekend op journalisten, maar dankzij persvoorlichtster Edith De Reijs gaan de deuren open. Het werk kan beginnen.

Het werden lange dagen. Tijdens de wedstrijd vlieg ik van en naar m’n laptop om nieuws op horses.nl te plaatsen. M’n laptop en fotocamera draaien overuren, m’n pennen stoppen er zelfs mee en m’n schrijfblok raakt vol. Als het middernacht wordt en de persconferenties achter de rug zijn, is het tijd om foto’s uit te zoeken en de artikelen voor de krant uit te werken. Er zijn nachten bij van vier uur slaap.

Collega’s in het perscentrum worden er niet vrolijker op. Komt dat door hun knorrende maag? EK Windsor heeft beknibbeld op het budget en we moeten zelf voor een lunch zorgen. Er wordt wel eens een schaal met koekjes en mini-sandwiches in het hol van de hongerige leeuwen neergezet, maar als je een keer met je ogen knippert is die alweer leeg. De enige koffiemachine, die met ruim honderd man pers gedeeld moet worden, geeft de geest.

Dan wordt het ook nog eens akelig koud. Vingers bevriezen bijna aan het toetsenbord. De inhoud van m’n koffer is teleurstellend en ik vlieg de stands in om een jas te scoren. In een poging de boel op te zwepen draait fotograaf Dirk Caremans midden in de nacht harde House vanaf z’n I-pod, maar de temperatuur blijft akelig laag. Dan valt ook nog eens het licht en de internetverbinding uit. Zitten we daar in het donker… Tijd om de spullen in te pakken en het hotel, een half uur verderop, op te zoeken. Daar gaat de laptop weer aan en gaat het werk verder.

Maandag de 31e is de terugreis. Er zit nog 50 pond voor de taxi naar het vliegveld in de knip. Dat moet genoeg zijn. Tot ik bij aankomst hoor dat het 60 pond is vanwege ‘Bank Holiday’, een vrije dag voor veel Britten. Als ik uitleg dat ik niet meer heb, zegt de chauffeur dat 50 ook goed is. Hij vindt zichzelf erg onbeleefd omdat hij niet met me kletste, maar hij wilde me ook niet wakker maken…

Wachtend op het vliegtuig tik ik verder op m’n laptop, niet in de gaten hebbend dat het zonder mij vertrekt. Ik had niet gezien dat de gate beneden was en had een lift over ’t hoofd gezien. Hoe stom kun je zijn? “Misschien heeft ’t zo moeten zijn”, lacht een medewerker me toe terwijl ik me verbijt, een nieuw ticket boek en alles op alles zet om de volgende vlucht wel te halen, daarbij m’n koffer in Engeland achterlatend.

Anderhalf uur later zit ik in een ander vliegtuig, buiten adem, m’n voeten vol blaren van het rennen op daarvoor ongeschikte schoenen.

Ja, misschien had die kerel wel gelijk. Ik dacht nu nog wat langer terug aan die fabuleuze sport. Die doet toch echt wel alles vergeten.

Wendy Scholten, chef redacteur
Deze column verscheen vrijdag 4 september in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Sport laat alles vergeten

  • Kijk, daar zie je de echte die hard….

    Zware week, Wendy, maar dit zijn die verhalen om later aan je kleinkinderen te vertellen. Heel veel later hoor.. 🙂

    Ik heb genoten van je snelle verslaggeving op Horses!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook