Ga naar hoofdinhoud

Waanzinnige overwinning voor Guy Williams in 1,45 m

Guy Williams, hier met Titus Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Britse topruiter Guy Williams deed vanavond op Jumping Amsterdam iets wonderbaarlijks. Met Casper de Muze klopte hij de ogenschijnlijk niet te kloppen tijd van het Ierse toptalent Bertram Allen. Leopold van Asten werd derde, gevolgd door Maikel van der Vleuten.


Als vierde starter zette Leopold van Asten met VDL Groep Amelie (v. Luidam) een zeer scherpe tijd neer. Hij draaide als eerste tussen de laatste joker en hindernis tien door richting de royale ‘jokeroxer’. Met 41,96 seconden zette Van Asten een tijd neer waarop velen zich stuk reden.

Het Ierse wonderkind Bertram Allen reed zijn Wild Thing L (v. Montreux) nog vloeiender en risicovoller rond dan Van Asten deed en kwam door de finish in 40,30 seconden. Een vrijwel onklopbare tijd, maar Guy Williams bewees het tegendeel. Met de voorheen door onder meer Sander Geerink gereden Casper de Muze (v. Triomphe de Muze) scheurde de Brit met veel risico en voorwaartse afstanden naar 39,40 seconden en won de 1,45 m-rubriek met twee jokers.

Maikel van der Vleuten reed zijn net achtjarige VDL Groep Quatro (v. Quaprice) knap naar een vierde plek, terwijl de Ierse topjockey Cameron Hanley de Cumano-zoon Newton du Haut Bois in 42,62 seconden naar plek vijf reed.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Eén reactie op “Waanzinnige overwinning voor Guy Williams in 1,45 m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook