Ga naar hoofdinhoud

War Horse beleeft Nederlandse première in Carré

De theatervoorstelling War Horse beleeft in juni 2014 haar première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.De voorstelling gaat over vriendschap, loyaliteit en moed. Het wordt verteld door 30 acteurs samen met het poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. Zij zorgen voor levensechte paarden op het podium.

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré, is blij met de komst van de Nederlandse versie van het wereldberoemde theaterstuk. “Samen met Joop en Janine van den Ende en het Holland Festival is het mogelijk om deze prachtige, exclusieve voorstelling met u als bezoeker in ons theater te delen. Het is een bijzonder verhaal, en groots doch intiem uitgevoerd.”

War Horse is in het buitenland een groot succes. Sinds de première in 2007 in Londen zagen al meer dan vier miljoen mensen de voorstelling. De show is momenteel te zien op West End in Londen, de voorstelling toert door Groot Brittannië en Ierland. Er is een tournee in Noord-Amerika en er is onlangs een productie geopend in Berlijn.

Klik hier voor de trailer.

Bron: Horses / Algemeen Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook