Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Chantal van Dijk: ‘Ik schaam me voor mijn eigen sport’

De tijdbom die al jarenlang tikte in de tuigpaardenwereld is tot ontploffing gekomen. Henk Rootveld maakte vorig week bekend dat hij opstapt als jurylid aangespannen sport bij de KNHS, nadat CH Groningen hem inwisselde voor een ander jurylid. Het niet starten van Lambertus Huckriede, Derk-Jan Mekkes en Leendert Veerman zou voor CH Groningen aanleiding zijn geweest voor de jurywissel.


Vanuit verschillend hoeken op social media kreeg Rootveld bijval. Zo ook van tuigpaardtrainster Chantal van Dijk, die aangeeft zich te schamen voor haar eigen sport. “Dit is toch een afbraak van onze mooie showsport?”, zegt zij. Lees alles over het vertrek van Rootveld in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

‘Als ik binnenreed, kon ik op Earley rekenen’

Een unicum. Zo kan de dubbel van Maikel van Mierlo gerust omschreven worden. Op het wereldkampioenschap prolongeerde de Limburgse springruiter met Earley (v. Harley) zijn titel bij de zesjarigen nadat hij een jaar eerder ook al de sterkste was. Op het KWPN Kampioenschap in Ermelo zet Van Mierlo deze week een eerste stap naar de triple. Al zal dat zonder wereldkampioen Earley zijn.

Jacques Poppen: ‘Ik heb het gevoel dat ik gefaald heb’

Op het WK para-mennen in Beesd domineerden de Nederlandse menners. Naast teamgoud kreeg WK-debutante Francisca den Elzen in grade II het goud omgehangen. Het lag in lijn der verwachting dat ook in de grade I een Nederlandse menner de hoogste trede van het ereschavot zou betreden. Titelverdediger Jacques Poppen lag op goudkoers, maar door een teleurstellende vaardigheid werd het zilver. “Ik heb hier geen zilver gewonnen, maar goud verloren”, reageert de teleurgestelde menner.

KWPN-hengst Bon Bravour scoort in Duitsland

Samuels: ‘De fokkers lopen een beetje achter de feiten aan’
VERDEN – Eén van de huidige paarden van Anky van Grunsven, Bon Bravour (v. Painted Black) doet het heel goed in de Duitse fokkerij. Nadat zijn dochter Bonny Royal een paar weken geleden het Duitse merriekampioenschap won, pakte Black Baccara (mv. Rosario), vorige week de titel in Hannover op de Herwart von der Decken Schau. In Nederland was de hengst nooit zo in trek, in vijf jaar bracht hij bij het KWPN slechts 146 veulens. “Nu hij bij Anky staat en eigenlijk niet meer beschikbaar is voor de dekdienst, vragen ze er allemaal om”, zegt Erwin Samuels van IPS.

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook