Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Diederik treedt uit eigen schaduw

Hij zag zichzelf altijd als tweede of derde man. In de schaduw van de écht grote namen van de Grand Prix. Titels winnen, dat deed Diederik van Silfhout bij de vleet, maar alleen in de lagere regionen van de dressuursport. Zondag trad Van Silfhout uit zijn eigen schaduw. Tot zijn eigen verbazing.

Lees alles over het Nederlands Kampioenschap in Ermelo in volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Charlotte Verhagen onbevangen in 1,60 m-werk

Je bent 23 jaar en zo ‘ineens’ doe je mee aan CSI5* Grote Prijzen en word je door de speaker op CSI Knokke de ‘revelatie van 2016’ genoemd. Charlotte Verhagen gaf de afgelopen periode haar visitekaartje af op topniveau. Niet met aangekochte routiniers, maar met bloedvoorzichtige springpaarden die ze zelf heeft opgeleid.

Henk Hammers wint Gouden Bolhoed met rijderswissel

Geïnfecteerd en geïnspireerd door niet meer bestaande, maar memorabele Utrechtse evenementen zoals de UTV, het Agterberg concours, Avondconcours Hagestein, concours de Stenen Poort enzovoort, werd Stichting de Gouden Bolhoed in het leven geroepen. Onder aanvoering van Thomas van der Weiden willen Utrechtse tuigpaardliefhebbers in hun gebied de tuigpaardensport meer onder de aandacht brengen door een jaarlijks terugkerend concours te organiseren. Daarvan vond afgelopen zaterdag de eerste editie plaats in Houten en een belangrijk programmaonderdeel vormde de strijd om de Gouden Bolhoed, die door middel van een rijderswissel uitgevochten werd. Henk Hammers leverde de beste prestatie en won met de voor hem ‘vreemde’ Brandy de Gouden Bolhoed.

Attention of Duke Stable zet zegereeks voort

De bekende vosschimmel Attention of Duke Stable (v. The One and Only of Duke Stable) van Johan den Hartog wist het algemeen dagkampioenschap van de 32e Landelijke Mini Shetlandpony Fokdag in de wacht te slepen. Hiermee kon de opvallende minimerrie wederom een grote titel aan haar lange erelijst toevoegen; een bevestiging van kwaliteit en eerherstel.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook