Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Voor Ehrens blijft alleen Rio nog over

Het verlanglijstje van Rob Ehrens telt na het 68e CHIO Rotterdam nog maar één cadeautje. Harrie Smolders, Jur Vrieling, Willem Greve en Maikel van der Vleuten verlosten de bondscoach van zijn ergernis dat het in de thuiswedstrijd van Oranje steeds maar niet wilde lukken. Wereld- en Europees goud waren al binnen, Aken kleurde meermalen oranje, maar Rotterdam was steeds een brug te ver. Tot die prachtige vrijdag de 24e juni 2016. Met groot machtsvertoon zette Team Ehrens de wereldtop opzij. Nu rest alleen nog de zege in Rio.

Meer over CHIO Rotterdam en de keuze van Rob Ehrens voor het team voor de Olympische Spelen van 2016 is te lezen in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Kyra Klinkers: ‘Onderaan beginnen en zelf opleiden, dat maakt je handig’

Ze is een vreemde eend in de bijt: Kyra Klinkers komt gewoon met de trailer naar wedstrijden voor de beste dressuurjeugd en maakt lange dagen op haar eigen stal. Voeren, op- en afzadelen, rijden, paarden uit de wei halen, lesgeven: ze doet vrijwel alles zelf. De amazone leidde eigen fokproducten op tot het hoogste niveau, zit in het B-kader van de U25 en laat ook van zich horen in de jonge paardenrubrieken. “Soms gaat het in de kaderbijeenkomsten over nepnagels en plakwimpers. Dan houd ik wel even mijn mond.”

Ad Valk: ‘Emmelie is een lot uit de loterij’

Emmelie Scholtens en KWPN-hengst Apache maken deel uit van het Olympisch Kader, waarmee ze in de race is voor een ticket naar de Olympische Spelen in Rio. De amazone bewees afgelopen weekend dat haar oogappel prima overweg kan met grote concoursen en ook dat hij als hij in een andere stal dan zijn eigen box staat, tot zeer goede prestaties kan komen. Eigenaar Ad Valk volgde de wedstrijd thuis. Vanachter zijn computer, met de livestream aan. “Ik kom eigenlijk nooit kijken op de concoursen. Dat komt een beetje voort uit bijgeloof want als ik er niet bij ben gaat het goed. Hoewel, in de Kür was ik er ook niet en toen kregen ze toch een fout”, lacht Valk. “Ik denk niet dat Apache een paard voor Rio is. Het is een delicate hengst en zo’n lange reis in een container, ik zou niet weten hoe dat zou moeten. Alleen het meedoen is voor mij geen eer, je moet er alleen heen willen als je bij de besten kan horen.”

NWR Vegelin’s Goya Nederlandse trots in Deens team

Met een minimaal verschil staat hij nu derde, maar vorige maand stond hij nog bovenaan de FEI-ranking voor dressuurpony’s; Vegelin’s Goya. De dertienjarige NWR-hengst werd in Nederland gefokt door Willem van Klaarbergen, maar is al vele jaren een vaste waarde voor het Deense dressuurponyteam. Eerst behaalde hij successen met Maria Christensen, maar sinds december 2013 heeft haar zusje Louise de teugels overgenomen, inclusief de successen.

Anna Marie Dijk: ‘Een vereniging maak je met elkaar’

Tot een aantal weken geleden had Anna Marie Dijk nooit nagedacht over het voorzitterschap van het NSPS. Als portefeuillehouder van Sport en Recreatie bij datzelfde stamboek had ze het enorm naar haar zin en was ze bezig aan haar laatste maand van haar voorlaatste termijn toen het hoofdbestuur de secretaris en kort daarop de voorzitter zag vertrekken. Waar Dick Bos degene was die haar voorstelde om zes jaar geleden de portefeuille Sport en Recreatie op te pakken, was hij ook diegene die als eerste na de Algemene Ledenvergadering van april, het idee bij haar opperde om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook