Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Landenwedstrijd springen geeft argumenten tegen nieuw format

Amerika, Nederland, Brazilië, ze zouden in het FEI-voorstel van drie combinaties per team alle drie uitgeschakeld zijn geweest. De discussie rond het mogelijke nieuwe format vlamde fel op na afloop van de landenwedstrijd springen in Rio. “Ik doe een dringend beroep op de FEI”, zei Ludger Beerbaum in de persconferentie.

“Deze Olympische Spelen hebben het bewijs geleverd dat vier combinaties per team onverbeterlijk is. We willen toch allemaal zo’n achtbaan van emoties zoals de sport hier nu was?”
Lees alles over de landenwedstrijd springen in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die vrijdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Eugène Reesink: hofleverancier van het Amerikaanse team

Handelaar Eugène Reesink leverde twee paarden aan het bronzen Amerikaanse dressuurteam. Zowel Verdades (v. Florett) als Rosevelt (v. Rotspon) werden door de Nederlandse handelaar aan hun huidige eigenaren verkocht. Met Sandro Boy (v. Sandro Hit) van Lyndal Oatley had Reesink drie paarden die bij hem over de toonbank gingen in Rio lopen. “Ja, dan kijk je toch wel anders naar de Spelen. We hebben al die paarden hier zelf op stal gehad.”

Albert Zoer geeft titel weg aan Ruben Romp

Veel blije gezichten waren er vorige week donderdag na de overwinning van Ruben Romp in de Isah Cup met de zevenjarige merrie Flair (Zirocco Blue VDL x Indoctro). Bij de ruiter, bij mede-eigenaar en werkgever Eric Berkhof en bij Rinus Blom die de merrie in eigendom had. Voor de laatste barrageklant Albert Zoer waren de druiven zuur. Terwijl zijn tweede titel op rij voor het oprapen lag met zijn KWPN-hengst Florian (Zirocco Blue VDL x Cardento), schoot hij als een pijl uit de boog uit de startblokken om ook de dagoverwinning te halen, maar met zicht op de finish ging het mis.

‘Houd supermodel Ilanda op uw netvlies!’

De KWPN tuigpaard regio Oost bezette het goud, zilver en brons in de koninginnerubriek van de Nationale Merriekeuring op de Tuigpaardendag, zaterdag in Ermelo. Glorieuze aanvoerster was Ilanda van Viggon van Beest en Hennie van Manen, vorig jaar al nationaal de beste bij de twentermerries.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook