Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Nieuwe sterren van de Duitse dressuursport

Jurylid Katharina Wüst sprak na afloop van het Duits kampioenschap dressuur in Balve over een ‘tsunami van jonge Grand Prix-paarden’. Weihegold, Showtime, Cosmo, het waren debutanten in Balve. Maar als niets hen tegenhoudt, moeten de beste dressuurnaties ter wereld van goeden huize komen om deze nieuwe sterren van de Duitse dressuursport straks in Rio van olympisch goud af te houden.

Verklaarde Katharia Wüst de geweldige opleving van de Duitse dressuursport door te verwijzen naar de nieuwe lichting toppaarden, volgens bondscoach Monica Theodorescu is aan het Duitse opleidingssysteem te danken dat Duitsland opnieuw kandidaat is voor goud in Rio. Ze vertelt hierover in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een impressie van de inhoud van de Paardenkrant van deze week.

Johan Rockx: ‘Het is intensief, maar ik heb er zin in!’

De KNHS maakte vorige week donderdag bekend dat Johan Rockx de taken behorende bij het bondscoachschap dressuur heeft overgenomen van Wim Ernes. De fysieke gesteldheid van Ernes liet een optimale begeleiding van de Nederlandse combinaties niet meer toe, hoewel hij afgelopen zaterdag wel in Roosendaal aanwezig was om de Grand Prix te volgen. Rockx gaat met veel vertrouwen zijn nieuwe functie aan, waarin hij ondersteund wordt door het technisch KNHS-kader en Ernes.

Robert Dover: ‘Niet naar Rio voor het meedoen, we willen winnen’

Het Amerikaanse dressuurteam verblijft momenteel ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio op Stoeterij de Begijnhoeve van Rob van Puijenbroek in het Belgische Retie. De wedstrijden in Compiègne, Roosendaal en Rotterdam gelden als observatie voor het team van coach Robert Dover. Onder zijn gepassioneerde leiding heeft het Amerikaanse team zich de laatste drie jaar in de breedte ontwikkeld tot een serieuze medaillekandidaat. Hoe kreeg hij dit voor elkaar, en wat zijn de verwachtingen voor Rio?
Bekijk hier een video van Stoeterij de Begijnhoeve met Tommie Visser en Rob van Puijenbroek »

Henrik von Eckermann neemt stap naar zelfstandigheid

Stap voor stap werkte Henrik von Eckermann zich bij Ludger Beerbaum op richting topniveau. Waar hij ooit via de achterdeur binnenkwam, trekt de Zweed straks de voordeur dicht. Breed lachend, want na vijftien jaar gaat Henrik von Eckermann op eigen benen verder.

Doorzettingsvermogen grootste kracht zusjes Thijssen

Sanne en Mel Thijssen zijn ondanks hun jonge leeftijd vaste waarden in de uitslagen van topevenementen. Waar Sanne zich moeiteloos meet met de gevestigde seniorentop moet haar zus voorlopig haar leerplicht nog combineren met de wedstrijdsport. De dames hebben geen hooggespannen verwachtingen, alles op zijn tijd is het motto. Maar één toekomstdoel spreken ze voorzichtig uit: ooit het familiebedrijf samen overnemen, dat zou heel mooi zijn.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook