Ga naar hoofdinhoud

Deze week … ‘Een paard als O’Brien vind je niet weer’

Voor Angelique Hoorn was Blauwendraad’s O’Brien, die afgelopen maandag zijn knie brak na een geslaagde operatie en moest worden ingeslapen, het paard van haar leven. “Het beste paard dat ik ooit heb gereden."

“Ik zag op internet dat filmpje met hoogtepunten nog weer een keer, daar kreeg ik kippenvel van. Ik zou hem nu nog graag op stal hebben, maar zo’n paard vind je niet weer. Dat weet je pas als je ‘m kwijt bent. Ik wist dat hij geopereerd moest worden, maar als je dan hoort hoe dat afgelopen is, schrik je wel. Dat ’t zó moet gaan, dat is dan wel heel erg zuur”, aldus Hoorn. Lees meer over Blauwendraad’s O’Brien in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

‘Couperen is pure dierenmishandeling’

Radio 1-programma Reporter Radio dook in de materie rondom gecoupeerde staarten bij paarden en bezocht de Nationale Tentoonstelling van de KVTH op de Peelbergen. Daar bleek het merendeel van de paarden nog steeds gecoupeerd. SP-kamerlid Henk van Gerven houdt zich al jaren bezig met de coupeerkwestie. In 2011 kreeg hij al een motie in de Kamer aangenomen voor een tentoonstellingsverbod voor gecoupeerde paarden. “Toen ik er een paar jaar geleden voor het eerst vragen over stelde dacht ik dat dit zo opgelost zou zijn. 90% van de samenleving snapt toch dat dit echt niet kan?”, reageert Van Gerven. “Maar er lijkt niets veranderd. Couperen is pure dierenmishandeling. De staart is een onderdeel van het paard.”

Onverwacht goud voor Viviën Kribbe op NK ponymennen

“Ik kon het zelf eigenlijk niet geloven”, vertelt Viviën Kribbe nadat ze goud won op het NK enkelspan pony’s klasse 3, dat afgelopen weekend in Maasdijk verreden werd. “Het is meer dan waar ik op gehoopt had.” In 2008 won ze met haar vorige pony al eens goud op het NK enkelspan, toen in de klasse 2. Dit weekend voegde ze daar een titel aan toe. “Ik werd in de voorselecties tweede. Dan weet je dat je kanshebber bent. Tijdens het NK begint iedereen weer op nul en de deelname was sterk, dus dat maakt het extra spannend.”

Alleen lovende woorden voor ‘koningin’ Wealtsje A

De negenjarige Friese modelmerrie Wealtsje A (Teeuwis x Jasper) van Hans en Bokje de Vries uit Wieuwerd wist voor de derde opeenvolgende keer de algehele fokdagtitel van fokvereniging It Fryske Hynder te Blauwhuis op te eisen. Opnieuw waren er voor haar louter lovende woorden. “Wealtsje is heel mooi rastypisch en in bouw perfect. Ze heeft een heel mooie schouder, een beste bovenlijn en mooi correct beenwerk. Daarbij toonde ze een heel beste stap en in draf liet ze heel veel ruimte zien en is ze krachtig. Dat maakt haar een heel beste kopmerrie”, luidde het jurycommentaar.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook