Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Dream Boy schrijft successtory

De hengst Dream Boy lijkt niet alleen zelf bezig aan een successtory in de sport, ook zijn nakomelingen laten nadrukkelijk van zich horen. Op de eerste drie Centrale Keuringen van dit jaar veroverden zijn dochters de titel, met Tim Coomans in de hoofdrol. Hij is eigenaar van de Zuid-Hollandse en de Zeeuwse kampioene (foto) samen met Carla Telussa Baas. “Dream Boy maal Jazz is een gouden combinatie.”

Daarnaast lopen in de Pavo Cup diverse nakomelingen van de zwarte parel zich in de kijker en was het op de stamboekkeuring van het Gelders Paard ook al een Dream Boy-dochter met de hoogste punten, net als in Middenbeemster. Alles over deze keuringen is te lezen in volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Grootse dromen voor Savannah Pieters en Caesar

In de top drie van de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Wezep meldde zich Savannah Pieters met haar Vivaldi-nazaat Caesar, die zij sinds twee jaar onder het zadel heeft en met wie ze hoopt op een toekomst op het hoogste niveau. Met deze score en de derde positie was de amazone uit Emmen nog niet geheel tevreden. “Ik had stiekem gehoopt op een score van 70% of hoger. Dit was onze vierde keer Prix St. Georges en de eerste drie keer wonnen we. In Wezep moesten we binnen losrijden en toen ik naar buiten ging voor mijn proef was Caesar eigenlijk al een beetje moe. Daardoor miste hij het laatste beetje aan scherpte. Het had dus gewoon beter gekund, denk ik”, vertelt Pieters, die zich met Caesar richt op een toekomst op het hoogste niveau in de sport.

Tuigpaardmerrie Iowa streeft moeder en grootmoeder voorbij

Drie tweejarige merries, vijf driejarige stermerries en twee keurmerries behaalden afgelopen zaterdag op de CK van de KWPN-tuigpaard regio West een uitnodiging voor een optreden op nationaal niveau. Dat gebeurde op het terrein van Manege Zilfia’s Hoeve in Houten. De dagtitel kwam op naam van de fraaie Manno-dochter Iowa. Daarmee streefde ze haar moeder én grootmoeder voorbij, die beide op driejarige leeftijd al eens hun keuringsrubriek aanvoerden, maar de dagtitel aan zich voorbij zagen gaan.

Nafok Frodo’s Boy imponeert in Norg

Op de tweede regionale New Forest-keuring, afgelopen zaterdag in Norg, werden sterke rubrieken afgewisseld door iets minder sterke groepen. In de kampioenskeuring liep een knappe collectie pony’s, die werd aangevoerd door de vijfjarige stamboekmerrie Luiringe Stefanie’s Fleurtje (v. Orchid’s Floris). Opvallend was het aantal kopnummers van de nog jonge hengst Frodo’s Boy. Bij de driejarige merries in de grote maat werden dochters van Frodo’s Boy op zowel de eerste als de tweede plaats geplaatst. En ook het beste veulen, Bovrie’s Jack Sparrow is een zoon van Frodo’s Boy.

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook