Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Oranje kroont zich tot favoriet Rio

Update
64 omlopen. 32 nulrondjes. Indrukwekkende cijfers vrijdag in La Baule bij de iets verlate start van het Furusiyya-seizoen. Terwijl er weinig balken rolden, telde elke fout dus keihard door. En in dit mentale spelletje sprong een veredeld Oranje B-team naar de zege, met achterlating van sterke landen als Frankrijk en Duitsland. Terwijl het voor de Belgen een zorgelijk seizoen lijkt te worden.

Onder meer Willem Greve en Dirk Demeersman komen aan het woord in de Paardenkrant-Horses.nl die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. beschikbaar is. Hieronder een impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

U25-dames maken het Johan Rockx moeilijk

De Nederlandse U25-dames reden dit weekend in het Deense Odense de eerste observatiewedstrijd richting het EK, dat volgende maand in Hagen plaatsvindt. Zeven amazones gingen daar de strijd aan om een teamplek, maar presteerden stuk voor stuk wisselend. “Ze hebben het me heel moeilijk gemaakt”, verzuchtte bondscoach Johan Rockx, die bij de U25 de honneurs waarneemt voor Wim Ernes.

Historisch goud voor Nederlandse vierspanrijders

Voor de eerste keer werd afgelopen weekend op de Windsor Royal Horse Show een landenwedstrijd voor vierspannen georganiseerd. Het Nederlandse team, bestaande uit Koos de Ronde, IJsbrand Chardon en Theo Timmerman, ging met de zege naar huis. De Ronde werd individueel tweede, Chardon vierde en Timmerman zevende.

Holsteiner-hengst Lyjanero nieuwe uitdaging voor Mart Lenssen

Mart Lenssen (68) uit Sevenum is een veelzijdig paardenman. Hij gaat altijd voor iets aparts. Zo reed hij klassementsritten, zat hij 28 jaar lang in de organisatie van de samengestelde menwedstrijd in Horst, heeft hij minipaarden, curly’s, Friezen en is hij eigenaar van de mini-kampioenshengst bij de Appaloosa’s. Sinds zes jaar stort hij zich ook vol overgave op de springpaardenfokkerij en voegde onlangs de Holsteinerhengst Lyjanero toe aan zijn bestand.

Vittorio in de hoofdrol op eerste stamboekkeuring

Op de eerste stamboekkeuring vorige week bij Stal Hendrix in Kessel was het ook die stal die een aantal topmerries presenteerde die ster werden met 85 springpunten. De meest complete, met ook nog eens 80 exterieurpunten, is Irmette Balia PJ (v. Don Diablo), die de fokkers als veulen aan Stal Hendrix verkochten.

Update: Platinum Stable België failliet verklaard

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook