Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Ruben Romp komt weer bovendrijven

“De vorm is momenteel heel goed. Met name de laatste twee maanden springt Teavanta gewoon heel sterk. Dat het dan in Falsterbo en Hickstead precies op zijn plaats valt is super”, vertelt Ruben Romp, die opnieuw een weekend om in te lijsten beleefde. Lees dit en nog veel meer in De Paardenkrant van deze week!

In het Zweedse Falsterbo greep Romp met Oranje de overwinning in de Nations Cup. Dit keer liet de equipe van Rob Ehrens het in Hickstead liggen in de eerste omloop, maar schoof het team in de beslissende manche ijzersterk op naar een tweede plek. Kers op de taart was voor Romp een tweede plek in de Grand Prix. Vorig seizoen waren Ruben Romp en zijn Audi’s Teavanta II C Z (v. Treasure Z) ook al goed voor een aantal topklasseringen. Het duo lijkt op tijd in vorm om EK deelname af te dwingen, al houdt de ruiter zelf een wijselijke slag om de arm.

Oranje vecht zich naar brons op EK springen pony’s

Waar de Nederlandse ponyteams eventing en dressuur net naast het podium stonden, lukte het de meiden van bondscoach Edwin Hoogenraat wel om op het Europees kampioenschap voor pony’s een medaille te veroveren. Het springteam vocht zich naar een mooie bronzen plak, de bekroning van een goed seizoen.

Nuchtere Chiel van Bedaf heeft zin in EK

De veertienjarige Chiel, zoon van Grand Prix-ruiter Hans van Bedaf, vertegenwoordigt volgende week Nederland op het Europees kampioenschap dressuur in de rubriek children, dat plaatsvindt in Roosendaal. Hij brengt Bond’s Painting (v. OO Seven) aan de start, het paard van zijn vader dat hij pas sinds het begin van het jaar rijdt. Chiel wacht rustig af wat het EK hem brengt: “Het lijkt me wel gezellig en ik heb zin om daar te rijden.”

Nieuwe boost voor Friese dressuurpaard

Het Kennis- en Promotie Platform Fries Dressuurpaard (K&PP) werd afgelopen mei officieel gelanceerd. Een platform met een duidelijk doel, namelijk beoefenaars van de dressuursport met het Friese paard voorzien in de behoefte van training en ontwikkeling. Het Friese paard moet meer terrein winnen in de hoogste klasse van de dressuur.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook