Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Sprong in diepe pakt goed uit voor Ehrens & zn.

In zijn hoedanigheid als bondscoach heeft Rob Ehrens geregeld te maken met commentaar op zijn beslissingen. Voor de Nederlandse springtop fungeert hij als poortwachter tussen deelname aan grote concoursen en teamplaatsen in felbegeerde competities. In Odense kreeg zijn werk een nieuwe dimensie, hij stelde voor het eerst zijn zoon Robbert op in een landenwedstrijd. Een risicovolle keuze, waarbij de debutant zich dubbel moest bewijzen. Dat deed hij met verve, maar deze primeur liet het duo niet ongemoeid.

Als ‘de zoon van’ bevindt Robbert zich naar eigen zeggen niet in een voorkeurspositie, misschien is zelfs het tegenovergestelde waar. Zijn vader en hijzelf praten hierover uitgebreid in de volgende Paardenkrant-Horses.nl die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Onderzoek legt problemen in handel bloot

Dat er wel eens wat mis gaat in de paardenhandel zal voor niemand een verrassing zijn. Het eerste grootschalige onderzoek naar de aan- en verkoop van paarden, ingesteld door Paardenkrant-Horses.nl en Reporter Radio, bevestigt dat beeld. Toch lijkt het erop dat de paardenwereld nu in actie komt. Haike Blaauw, directeur van de FNRS, wil de uitkomsten bespreken op de volgende vergadering van de FNHO én denkt onder andere aan het opzetten van een recensiewebsite waar kopers hun ervaringen kunnen delen.

Geen gevangenisstraf voor vervalsen paspoorten

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft vorige week in hoger beroep de straf van twee broers uit Oost-Brabant verlaagd tot een gemeenschappelijke geldboete van 20.000 euro, waarvan 10.000 voorwaardelijk, en een taakstraf van ieder 240 uur. De Rechtbank oordeelde in 2014 dat een geldboete van 60.000 en een gevangenisstraf van een jaar op zijn plaats waren. Zowel het Hof als de Rechtbank acht bewezen dat beide broers paardenpaspoorten vervalst hebben.

Limburgse quadrille: ego’s aan de kant

De quadrille vindt zijn oorsprong in de zeventiende eeuw en lijkt vier eeuwen later aan een revival te beginnen. Het Limburgs Quadrille trad voor het eerst op bij Jumping Indoor Maastricht en mag na een zinderende performance op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, op 9 juli van dit jaar in de ring verschijnen bij het prestigieuze ‘Pferd und Sinfonie’ op het Duitse CHIO Aachen.

René van der Kuil: ‘Tijd voor iets anders’

In oktober 1998 kwam René van der Kuil in dienst bij het KWPN als de eerste inspecteur fokrichting tuigpaard. Onlangs kwam er een eind aan dit dienstverband. Hoewel Van der Kuil het fenomeen tuigpaard niet loslaat, werd het voor hem tijd voor iets anders.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook