Ga naar hoofdinhoud

Weer een jockey overleden bij een race

Opnieuw is bij een paardenrace een jockey van het paard gevallen en overleden. De 45-jarige Desiree Gill viel bij een race aan de Australische Sunshine Coast van haar paard Celtic Ambition en liep ernstige verwondingen aan haar hoofd op.

Ze verloor haar bewustzijn en is daarna niet meer bijgekomen. Gill was een ervaren jockey. Ze had een carrière van 30 jaar achter haar naam staan.

In augustus kwam ook een jockey om het leven in Australië. Dat gebeurde bij een race in Darwin, in de staat Northern Territory. Simone Montgomery viel van haar paard en werd vertrapt door andere paarden.

Bron: Horses/ AD

5 reacties op “Weer een jockey overleden bij een race

 • Marianne

  Natuurlijk ontzettend triest dat jockey’s komen te overlijden door een ongeluk. Wat ik echter nooit lees is hoeveel paarden er sterven, tijdens of na de race, vaak door hartfalen.

 • Ilse

  Marianne,

  Er zijn ook wel eens berichten van paarden die overlijden. Maar een mensenleven is van zoveel meer waarde als dat van een paard…

 • Karel de Lange

  @Marianne

  Er is een organisatie die dit precies bijhoudt. Het aantal dodelijke slachtoffers staat op 1032 in 2437 dagen.

  http://www.horsedeathwatch.com/

 • Marianne

  Dank voor jullie reacties. Ga zeker even op deze site kijken. Een ding Ilse. Een mens kan kiezen deze sport te beoefenen, een paard niet. Ben er zelf getuige van geweest dat de winnaar van een koers na de finish in elkaar zakte. Een tafereel al la Hickstead vorig jaar. Er werd geen woord over gerept, dat in grote tegenstelling tot Hickstead. Ik vond dat persoonlijk heel schokkend. Terwijl de jockey en de eigenaresse lachend de prijzen in ontvangst namen, werd het paard afgevoerd.

 • Marianne

  Het was Thomas Chippendale.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook