Ga naar hoofdinhoud

Weer paarden ingesloten door hoog water

Buitendijks tussen Ferwert en Blija raakten dinsdagavond wederom paarden ingesloten door het hoge water. Rond de klok van 19.00 uur was het hoogste waterpeil bereikt en stonden circa 100 paarden in ruim één meter hoog water.


De brandweer van Ferwert heeft de situatie in ogenschouw genomen en kon al snel de conclusie trekken dat er voor de dieren geen levensbedreigende situatie gaande was. Het waterpeil zakte snel. De paarden trokken net als op 1 november van het afgelopen jaar veel bekijks. Ook de Pier bij Holwerd trok veel bezoekers, tijdens de vloed sloegen de golven tot over de toegangsweg en kwam de parkeerplaats op de Pier onder water te staan. Foto: ANP

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook