Weggebruikers houden te weinig rekening: Speciale hesjes gespot in Eemnes

Foto Lonneke Ruesink

Een bijzondere vertoning in Eemnes, een soort lespaard. Maar niet de ruiter is de leerling, dat is het paard: een jong paard dat zich nog moet leren gedragen op de openbare weg. Het paard is te herkennen aan het hesje van de ruiter, zo meldt RTV Utrecht.

Het is het idee van de 21-jarige Chantal Korver. Ze is paardentrainster en werkt met paarden met gedragsproblemen. Volgens haar houden weggebruikers te weinig rekening met paarden en hun bedrijders. Daarom heeft ze de hesjes ontworpen.

Meer rekening door hesjes

Dat paarden in het verkeer nogal eens schrikken blijkt uit de vele filmpjes die daarvan op internet staan. Korver hoopt dat verkeersdeelnemers door de hesjes meer rekening gaan houden met soms onverwacht gedrag van paarden. Als het straks wat minder warm is, krijgen de paarden zelf ook een soort hesje aan: speciale lesdekens zijn al in de maak.


Bron: RTV Utrecht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Weggebruikers houden te weinig rekening: Speciale hesjes gespot in Eemnes
  1. 1

    leuk maar zulke hesjes gebruik ik al jaren met zwarte stift er op geschreven duidelijk zicht baar
    helaas werkt het maar weinig
    eigenlijk vind ik dat het met rijlessen in de auto meer aandacht aan besteed moet worden